Εργαστήρι Πολιτισμού

Φορέας: ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Αλκαμένους 11, Αθήνα, Ελλάδα

1η Δημοτική Κοινότητα (Εμπορικό Τρίγωνο – Στάδιο-Ομόνοια-Πλάκα), 3η Δημοτική Κοινότητα (ΝΔ. συνοικίες – Αστεροσκοπείο, Πετράλωνα, Μεταξουργείο και Θησείο)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 20-02-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Παιδιά
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 20:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΑΡΣΙ

Περιγραφή

Το Εργαστήρι Πολιτισμού υποδέχεται καθημερινά παιδιά, γονείς και εθελοντές/τριες στον φιλόξενο χώρο του στην οδό Αλκαμένους 11β, στον Σταθμό Λαρίσης, στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί τα παιδιά συμμετέχουν σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, τμήματα μαθησιακής υποστήριξης, εικαστικά – θεατρικά – μουσικά εργαστήρια και πραγματοποιούν επισκέψεις σε θεατρικές παραστάσεις και άλλους πολιτιστικούς χώρους. 

Στις δράσεις του Εργαστηρίου Πολιτισμού συμμετέχουν παιδιά από πολλές και διαφορετικές χώρες καταγωγής. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια, τραγούδια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, όλα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν βασικές έννοιες και ζητήματα πάνω στα δικαιώματα τους, την προάσπιση και τη διεκδίκησή τους. 

Έχουμε τη χαρά να έχουμε σταθερούς/ες και ενεργούς/ες εθελοντές/τριες που υποστηρίζουν και εμψυχώνουν τις ομάδες μαθησιακής υποστήριξης και τις δημιουργικές ομάδες που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, να ενισχύσουν την αυτονομία τους και να εξελίξουν το γλωσσικό τους σύστημα. 

Στο χώρο του Εργαστηρίου Πολιτισμού φιλοξενούμε εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε σχολικές τάξεις και άλλες ομάδες παιδιών και στόχο έχουν να τα ενημερώσουν και να τα ευαισθητοποιήσουν για τα δικαιώματά τους. 

Στο Εργαστήρι Πολιτισμού λειτουργεί, επίσης, η Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη, η οποία περιλαμβάνει 8000 τίτλους παιδικών και εφηβικών βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων ξενόγλωσσων και δίγλωσσων βιβλίων. Στο πλαίσιο των δράσεων της Βιβλιοθήκης, πολλοί/ες συγγραφείς μας επισκέπτονται πραγματοποιώντας δράσεις με τα βιβλία τους και υλοποιούνται ομάδες φιλαναγνωσίας για τα παιδιά, με ποικίλες θεματικές.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Για συμμετοχή στα προγράμματα του Εργαστηρίου Πολιτισμού, επικοινωνήστε με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Εργαστήρι Πολιτισμού – Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη
Αλκαμένους 11β
10439 Αθήνα
Τηλ. 210 8846590


Δείτε Σχετικό Βίντεο