Προσφέρετε & Δεχτείτε υποστήριξη εύκολα και γρήγορα με την πλατφόρμα του ACCMR

Επιθυμείτε να λάβετε ή να προσφέρετε υποστήριξη και θέλετε να φτάσει η πληροφορία όσο πιο μακριά γίνεται; 

Η πλατφόρμα του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων – ACCMR* αναβαθμίστηκε και  προσφέρει τη δυνατότητα τόσο σε φορείς όσο και σε ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν σε ένα δυναμικό δίκτυο υποστήριξης.

Τα μέλη της πλατφόρμας μπορούν να αποστέλλουν αιτήματα για υλική υποστήριξη, όπως τρόφιμα, ρούχα, σχολικά είδη κ.α. ή για εθελοντική συνειφορά σε περισσότερους από 100 φορείς της κοινωνίας των πολιτών, φορείς του ιδιωτικού τομέα, διεθνείς οργανισμούς, δημόσιους φορείς αλλά και ενεργούς πολίτες  ώστε να λάβουν βοήθεια σε τομείς που έχουν ανάγκη. Επίσης, φορείς και οι ιδιώτες μπορούν να ενημερώνουν το δίκτυο μελών του ACCMR σχετικά με το είδος υποστήριξης που μπορούν να προσφέρουν σε οργανώσεις.

Είστε πολίτης και θέλετε να προσφέρετε βοήθεια; 

‘Ολοι οι ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στην υποστήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας, μπορούν να εγγραφούν ως ΙΔΙΩΤΕΣ στην πλατφόρμα.

Πώς μπορείτε να γίνετε μέρος αυτής της μεγάλης αλυσίδας προσφοράς;

  • Αν δεν είστε μέλος της πλατφόρμας του ACCMR:

1. Kάντε εγγραφή πατώντας εδώ είτε ως ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ είτε ως ΙΔΙΩΤΗΣ.

2. Κατά την εγγραφή σας, συμπληρώστε ΝΑΙ στην ερώτηση αν επιθυμείτε να λαμβάνετε μηνύματα από μέλη της πλατφόρμας του ACCMR που ζητούν ή προσφέρουν υποστήριξη (σε είδος, τεχνογνωσία, εθελοντές, χώρο κ.λπ.).

 Στο εξής,  θα λαμβάνετε αυτοματοποιημένα μηνύματα μέσω email όταν ένας φορέας έχει ανάγκη από υποστήριξη ή όταν ένας ιδιώτης ή φορέας αποστέλλει ένα μήνυμα προσφοράς υποστήριξης.

3. Και…Μην ξεχνάτε να ανεβάζετε τα μηνύματά σας για ζήτηση (αφορά μόνο φορείς) ή προσφορά υποστήριξης (αφορά τόσο ιδιώτες όσο και φορείς) στην ειδική σελίδα Υποστήριξης!

  • Αν είστε ήδη μέλος της πλατφόρμας του ACCMR:

1.Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ΝΑΙ στο προφίλ σας στηνερώτηση αν επιθυμείτε να λαμβάνετε μηνύματα από μέλη της πλατφόρμας του ACCMR που ζητούν ή προσφέρουν υποστήριξη (σε είδος, τεχνογνωσία, εθελοντές, χώρο κ.λπ.).

Στο εξής, θα λαμβάνετε αυτοματοποιημένα μηνύματα μέσω email όταν ένας φορέας έχει ανάγκη από υποστήριξη ή όταν ένας ιδιώτης ή φορέας αποστέλλει ένα μήνυμα προσφοράς υποστήριξης.

2. Και…Μην ξεχνάτε να ανεβάζετε τα μηνύματά σας για ζήτηση (αφορά μόνο φορείς) ή προσφορά υποστήριξης (αφορά τόσο ιδιώτες όσο και φορείς) στην ειδική σελίδα Υποστήριξης!

Όσες και όσοι το επιθυμείτε, μπορείτε να εγγραφείτε στην πλατφόρμα με την ατομική σας ιδιότητα και να μοιράζεστε μηνύματα προσφοράς υποστήριξης.

* Το Κέντρο Συντονισμού, από τον Απρίλιο του 2020 λειτουργεί με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη βάση τριμερούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων.