«Multaka – Διαπολιτισμικές Περιηγήσεις στην Αθήνα»: Γιορτάστε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με μια διαπολιτισμική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022

Δωρεάν συμμετοχή

Θέλετε να βρείτε σημεία συνάντησης με άλλες κουλτούρες περπατώντας μαζί μας στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας; Με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 23 – 25 Σεπτεμβρίου, με φετινή θεματική τη βιώσιμη πολιτιστική κληρονομιά, το πρόγραμμα «Multaka – Διαπολιτισμικές Περιηγήσεις στην Αθήνα» σας καλεί σε μια περιήγηση στην ελληνική γλώσσα στην Αρχαία Αγορά Αθηνών. Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί από μέλος της ομάδας «διαπολιτισμικών περιηγητών» του προγράμματος, οι οποίοι είναι πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και Έλληνες με μεταναστευτικό ή προσφυγικό υπόβαθρο.

Ξεκινώντας από την Οδό των Παναθηναίων και ακολουθώντας τα ίχνη αρχαίων μνημείων, όπως ο Βωμός των 12 Θεών, το Μνημείο των Επώνυμων Ηρώων, το Παλαιό Βουλευτήριο, ο καλά σωζόμενος Ναός του Ηφαίστου και η Στοά του Αττάλου, κάνουμε ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο και μαθαίνουμε συζητώντας για Θεούς, Ήρωες, Γιορτές, Μύθους και Θεσμούς.

Το πρόγραμμα «Multaka – Διαπολιτισμικές Περιηγήσεις στην Αθήνα», που υλοποιεί η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Δήμο Αθηναίων, φέρνει μετανάστες και πρόσφυγες σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας ενώ παράλληλα οι ίδιοι μοιράζονται όψεις της δικής τους κουλτούρας δίνοντας έναυσμα για τον εντοπισμό κοινών αναφορών και αξιών και για την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαπολιτισμικού διαλόγου. Οι «διαπολιτισμικοί περιηγητές» έχουν λάβει ειδική επιμόρφωση στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 10 π.μ. και είναι δωρεάν για το κοινό.

Σημείο συνάντησης: Αδριανού 24

Απαραίτητη η κράτηση θέσης: [email protected].

Μάθετε περισσότερα για το Πρόγραμμα εδώ: https://www.accmr.gr/news/to-programma-multaka-athens-diapolitismikes-periigiseis-stin-athina-xekina/

Σας περιμένουμε!