Δίκτυο Πόλεων Rhizome: Η Αθήνα γιορτάζει τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού να μας συνδέουν

Ο Δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πόλεων Rhizome cities διοργανώνουν την εκδήλωση “A city that celebrates diversity – Art and culture as a powerful medium for integration | Η πόλη γιορτάζει τη διαφορετικότητα – Η Τέχνη και ο πολιτισμός ως ένα δυνατό εργαλείο ένταξης ” την Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 14.00 στον χώρο του Innovathens στην Τεχνόπολη.

Αποχαιρετώντας μια χρονιά που οι διαπολιτισμικές δράσεις, οι επισκέψεις σε μουσεία, συναυλίες και θέατρα αλλά και η ίδια η παραγωγή τέχνης αποτέλεσαν βασικό μέσο για τη δημιουργική και ουσιαστική συνύπαρξη των κοινοτήτων στην πόλη, ο Δήμος Αθηναίων καλεί πόλεις εταίρους από το εξωτερικό, διεθνείς οργανισμούς, φορείς της κοινωνίας των πολιτών και προσφυγικές κοινότητες να στοχαστούν μαζί και να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών πόλεων, το φεστιβάλ Refugee Week Greece, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων (προς επιβεβαίωση).

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της 4ης συνάντησης του Δικτύου Rhizome, την οποία φιλοξενεί η Αθήνα από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στο Δίκτυο μέσω του Τμήματος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Rhizomatic Cities Network Project». Το έργο, που υλοποιείται από το “Fondazione Studio Rhizoma” σε συνεργασία με τον Δήμο του Παλέρμο από την άνοιξη του 2022 έως το Φθινόπωρο του 2023, στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας πόλεων και πολιτιστικών φορέων της Ευρώπης και της Υποσαχάριας Αφρικής μέσα από το πρίσμα της αποαποικιοποίησης. Οι πόλεις που συμμετέχουν είναι η Αθήνα, το Μπέργκαμο, η Μπράγκα, το Ντύσσελντορφ, η Μασσαλία, το Μάνχαϊμ, το Μονπελιέ και η επαρχία του Ρέτζο-Καλάμπρια.

Μάθετε περισσότερα για το έργο «RHIZOMATIC CITIES NETWORK PROJECT» (στα αγγλικά): https://studiorizoma.org/project/rhizome-cities/

Πρόγραμμα εκδήλωσης: Agenda Rhizome Cities Event_19072023