COVID-19: Δυναμικό εργαλείο χαρτογράφησης υπηρεσιών και καλών πρακτικών για ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων προσφύγων και μεταναστών

 

For English click here.

 

Το Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) σε συνεργασία με τις οργανώσεις μέλη, σε μια προσπάθεια να κρατήσει την ψηφιακή πλατφόρμα επικαιροποιημένη κατόπιν των μεταβολών που έχουν επιφέρει τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού απέναντι στον ιό CoViD 19/κορωνοϊό, προχωρά σε επικαιροποίηση της χαρτογράφησης των υπηρεσιών και των δράσεων που παρέχονται στην Αθήνα και αφορούν ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού. 

 

Τη διαδικασία υποστηρίζουν επίσης με πληροφορίες και η Επιτροπή Communicating with Communities, την οποία συντονίζει το Solidarity Now και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και το δίκτυο του συνΑθηνά.

 

Η χαρτογράφηση των υπηρεσιών είναι διαθέσιμη εδώ:  https://bit.ly/3leYwQO

 

Κεντρικός στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να παρέχει επικαιροποιημένες πληροφορίες στους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προστασίας και της ένταξης ευάλωτων ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού, ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν αποτελεσματικότερα στις ισχύουσες συνθήκεςΠροτεραιότητα αποτελεί η καταγραφή υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες στο κοινό και όχι μόνο σε ήδη εγγεγραμμένους ωφελούμενους. 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗΤο ACCMR δεν είναι υπεύθυνο για την παροχή των καταγεγραμμένων υπηρεσιών και συνεπώς δεν είναι σε θέση ούτε έχει αρμοδιότητα να απαντά σε ερωτήματα ωφελουμένων σχετικά με την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες ή σε άλλου είδους υποστήριξη.

 

Επίσης, οι φορείς παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο μέγιστο δυνατό, δεδομένων των περιορισμών που τίθενται από την παρούσα κατάσταση. 

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επικαιροποίηση της χαρτογράφησης:

 

    • Εδώ θα βρείτε το αρχείο excel που θα ανανεώνεται τακτικά στη βάση νεων πληροφοριών όσο εξελίσσεται η πανδημία, με πληροφορίες από τους ενδιαφερόμενους φορείς σε συνεργασία με την ομάδα του ACCMR. Μπορείτε είτε να το συμβουλευτείτε online είτε να το κατεβάσετε. 

 

    • Η αναζήτηση μπορεί να γίνει είτε ανά φορέα αλφαβητικά (1η στήλη) είτε ανά κατηγορία υπηρεσίας (2η στήλη). 

 

    • Το αρχείο περιλαμβάνει 3 φύλλα: το πρώτο περιέχει τις υπηρεσίες ΜΚΟ και άλλων φορέων, το δεύτερο του δήμου Αθηναίων και το τρίτο καλές πρακτικές που αναπτύσσονται ως απάντηση στις αυξημένες ανάγκες των ημερών, καθώς πολλές οργανώσεις έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη ή ενεργοποίηση χρήσιμων διαδικτυακών και άλλων λύσεων για να αντιμετωπίσουν το κενό στην παροχή υπηρεσιών, που δημιουργείται λόγω των έκτακτων συνθηκών.

 

    • Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα ελληνικά και τα αγγλικά. 

 

    • Η έκτακτη χαρτογράφηση λόγω κορονωϊού υλοποιείται στη βάση της ήδη υπάρχουσας λίστας χαρτογραφημένων υπηρεσιών από τους φορείς – μέλη της ψηφιακής πλατφόρμας του ACCMR. Επιπλέον στη χαρτογράφηση ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν και φορείς που δεν είναι μέλη του ACCMR ώστε να έχουμε μια πλήρη χαρτογράφηση. 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ)

 

Εάν επιθυμείτε να καταχωρίσετε κάποια υπηρεσία σας ή καλή πρακτική στη λίστα, στείλτε email εδώ:

 

[email protected] με κοινοποίηση (cc) στο  [email protected]

 

* Το Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων δεν συμμερίζεται απαραίτητα τις θέσεις και τις απόψεις των φορέων που συμμετέχουν στη χαρτογράφηση. Επίσης, για την εγκυρότητα των καταγεγραμμένων υπηρεσιών, υπεύθυνοι είναι οι συμμετέχοντες φορείς.