Νέα Νοεμβρίου από το Δίκτυο του ACCMR

 

Μάθετε για τις νέες καταχωρίσεις στο www.accmr.gr και μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε την πλατφόρμα για υπηρεσίες, δράσεις και open calls από φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας και ένταξης ευάλωτων ομάδων και προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού.

 

Η ακόλουθη λίστα θα ενημερώνεται καθημερινά με νέες καταχωρίσεις κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου 2019.

 

 

 

 

Σημαντικη ανακοίνωση του YΠΟΥΡΓΕΙΟY ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης στο ήδη υπάρχον μητρώο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των οποίων πεδίο δράσης είναι το μεταναστευτικό/προσφυγικό, όπως αυτό περιγράφεται στο καταστατικό τους, παρακαλούνται οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 (δέκα) εργασίμων ημερών, από της δημοσιεύσεως του παρόντος, να καταθέσουν την αίτησή τους, με τα εκ του νόμου προβλεπόμενα νομιμοποιητικά και συνοδευτικά έγγραφα, στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση εδώ.

 

 

 

ΝΕΑ ΜΕΛΗ

 

Καλωσορίζουμε στο ACCMR.gr:

 

 

 

την ΜΚΟ Sky School

 

 

 

 

την οργάνωση  Pytheas’s Path

 

 

 

 

την Κοινότητα του Μπουρουντί στην Ελλάδα

 

 

την Ιβοριανή Κοινότητα Ελλάδας

 

 

την οργάνωση GivMEd

 

 

 

 

 

 

 

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

 

 

H Ολυμπιακή Εκπαιδευτική και Συμβουλευτική ΕΠΕ, παρέχει την διαδικτυακή υπηρεσία

 

πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής εμπειριών” στο πλαίσιο του έργου WEMIN.

 

 

 

 

Το Sky School διοργανώνει τους κύκλους μαθημάτων Peacebuilding in your Community & English for Changemakers.

 

 

 

 

H Zaatar συνεχίζει τη λειτουργία του ξενώνα ευάλωτων γυναικών, στo πλαίσιo της λειτουργίας του πολυκέντρου Orange House.

 

 

 

 

Η οργάνωση We Need Books ξεκινά την λειτουργία της Πολυγλωσσικής Βιβλιοθήκης / Πολυπολιτισμικού Κέντρου.

 

 

 

 

H οργάνωση Pytheas’s Path παρέχει καθημερινά Μαθήματα Αγγλικών από Αραβόφωνους και Φαρσόφωνους δασκάλους.

 

 

 

Οι Γιατροί του Κόσμου λειτουργούν το Ανοικτό Κέντρο Παιδιού και Εφήβου.

 

 

 

 

H Κοινότητα του Μπουρουντί στην Ελλάδα
προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες σε γλώσσες Σoυαχίλι και Κιρουντί.

 

 

 

Η ΜΚΟ Jesuit Refugee Service δημιούργησε το Κέντρο Ημέρας Γυναικών.

 

 

 

 

H MKO Jesuit Refugee Service, ξεκίνησε Μαθήματα Αγγλικών, και Μαθήματα Ελληνικών.

 

 

 

 

Το πολιτιστικό κέντρο Anasa Cultural Center ξεκινά το
Social Circus by Anasa Cultural Center (Τεχνικές Τσίρκου για ασυνόδευτα ανήλικα ετών 12+).

 

 

 

 

Δείτε όλες τις υπηρεσίες εδώ 

 

 

ΔΡΑΣΕΙΣ 

 

 

 

Το State of Concept – το πρώτο μη-κερδοσκοπικό ινστιτούτο σύγχρονης τέχνης του είδους του στην Ελλάδα – σας προσκαλεί στην έκθεση “Βία, Γρήγορη και Αργή – Forensic Architecture” που λαμβάνει χώρα από 27 Σεπτεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου.

 

 

 

 

Η Κάριτας Ελλάς διοργανώνει Εργαστήρια Αναζήτησης Εργασίας στο Κοινωνικό Κέντρο της Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, την 1η Νοεμβρίου στις 12:00.

 

 

 

 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ξεκινά και πάλι τις συναντήσεις της Ομάδας μαμάδων, στην οδό Καποδιστρίου 2, κάθε Παρασκευή 12.00-13.30, από 1η Νοεμβρίου μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2020.

 

 

 

 

Οι Steps σας παρουσιάζουν τον χώρο Her Space για τις γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου, την 2α Νοεμβρίου 2019, ως μέρος του Street Embrace στην στέγη του συνΑθηνά, Αθηνάς 55.

 

 

 

 

Το Social Dynamo οργανώνει την εκδήλωση Good practices for refugee integration, στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας, την 4η Νοεμβρίου 2019 , στις 10:00 με 17:00.

 

 

 

 

Η Στέγαση ως Ανθρώπινο Δικαίωμα.

 

Συζητήσεις 2019-2020 (Α’ Κύκλος / Χειμερινό Εξάμηνο) στο Αμφιθέατρο 2, Νέο Κτίριο, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Πρόγραμμα Συζητήσεων:
4 Νοεμβρίου 2019: Σύγχρονες Προκλήσεις στις Στεγαστικές Ανισότητες στην Ελλάδα
11 Νοεμβρίου 2019: ΛΟΑΤΚΙ και Πρόσβαση στη Στέγη
25 Νοεμβρίου 2019: Άτομα με Ψυχικά Νοσήματα και Πρόσβαση στη Στέγη
2 Δεκεμβρίου 2019: Ρομά και Πρόσβαση στη Στέγη
9 Δεκεμβρίου 2019: Προσφυγικό και Πρόσβαση στη Στέγη
Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στην επίσημη σελίδα του προγράμματος.

 

 

 

 

Η Κάριτας Ελλάς διοργανώνει Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, στην οδό Φωκίωνος Νέγρη 42, την 5η Νοεμβρίου στις 14:00 με 15:30.

 

 

 

 

Η Επιτροπή Livelihoods του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) του Δήμου Αθηναίων οργανώνει το 1ο Job Fair Διασύνδεσης Προσφύγων και Μεταναστών με την Αγορά Εργασίας στην Αθήνα, την 5η Νοεμβρίου στις 11:30-17:00, στο Σεράφειο ύήμου Αθηναίων.

 

 

 

 

H Ολυμπιακή Εκπαιδευτική και συμβουλευτική ΕΠΕ, διοργανώνει το σεμινάριο: Η Ένταξη Μεταναστών και Προσφύγων – Ένας Δρόμος Διπλής Κατεύθυνσης: Ευκαιρίες και Προκλήσεις στην Εκπαίδευση, στην διασταύρωση Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, την 7η Νοεμβρίου 2019 στις 09:30-15:00.

 

 

 

 

Η Κάριτας Ελλάς οργανώνει Εργαστήρια Αναζήτησης Εργασίας στο Κοινωνικό Κέντρο της Κυψέλης, στην οδό Φωκίωνος Νέγρη 42, την 8η Νοεμβρίου 2019 στις 12:00-14:30.

 


 

H Ακαδημία Antetokounbros διοργανώσει δοκιμαστικά καλαθοσφαίρισης για αγόρια & κορίτσια 12-16 ετών σε δύο γήπεδα στην Λαμπρινή και στους Αμπελόκηπους, στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2019. Οι εγγραφές λαμβάνουν χώρα μέχρι και 3 Νοεμβρίου 2019.

 

 

 

 

 

 

O Φορέας Social Dynamo οργανώνει δράση με τίτλο “Ορίζοντας το Όραμα, την Αποστολή, τους Στόχους και τις Αξίες της Οργάνωσής μας” στις 13 και 14 Νοέμβρη στο Σεράφειο.

 

 

 

 

Η Κάριτας Ελλάς οργανώνει Αφρικανική Γιορτή στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης την 14η Νοεμβρίου 2019 στις 16:00-20:00
στην Φωκίωνος Νέγρη 42.

 

 

 

 

Ο Φορέας Social Dynamo οργανώνει δράση με τίτλο “Ίδρυση Κοιν.Σ.Επ. ως εργαλείο για την ένταξη των ευάλωτων ομάδων”, την 19η Νοεμβρίου στο Σεράφειο.

 

 

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις 11:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50 – Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης), παρουσιάζεται το ελληνικό κομμάτι της έρευνας “ΠΑΙΔIA EΡΜΑΙΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜOΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤAΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΥΝOΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛIΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ” που υπογράφουν η Ελίνα Σαράντου (HIAS Ελλάδας) και η Αγγελική Θεοδωρόπουλου (Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες).

 

 

 

 

O Φορέας Social Dynamo διοργανώνει στο Σεράφειο τρεις συνεδρίες συμβουλευτικής για ΜΚΟ:

 

 

 

 

 

 

 

 

H Οργάνωση Γη διοργανώνει την δράση Hope Sports – A ball brings us together την 22η και 29η Νοεμβρίου 2019 στις 13:00-16:00, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο 7Χ7 του Δήμου Αθηναίων στο Ρουφ, για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7-17, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

 

 

 

 

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, σας προσκαλεί στην παρουσιάση του βιβλίου “Ιστορίες από το προσφυγικό” της Ελένης Καραγιάννη, την 22η Νοεμβρίου 2019 στη οδό Ερμού 134-136. Παράλληλα θα λάβει χώρα εικαστική Έκθεση με έργα του Κούρδου καλλιτέχνη Mhamad Nakam και θα δοκιμάσετε γεύσεις από την Κονγκολέζικη Κοινότητα Ελλάδας.

 

 

 

 

Η Κάριτας Ελλάς γιορτάζει την 25η Νοεμβρίου 2019: Ημέρα ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στις 12:00-14:00, στην Φωκίωνος Νέγρη 42.

 

 

 

 

Η Κάριτας Ελλάς σας προσκαλεί σε Σεμινάριο με θέμα: “Εργασία στην Ελλάδα: το πλαίσιο συμβάσεων και μισθών”
την 26η Νοεμβρίου 2019, στην Φωκίωνος Νέγρη 42.

 

 

 

 

Η Κάριτας Ελλάς σας προσκαλεί στο σεμινάριο «Κοινωνικά Επιδόματα» στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο,την 27η Νοεμβρίου 2019.

 

 

 

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δανικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (DRC Athens Urban Project) σε συνεργασία με το E.K.K.A (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης) συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 27/11/2019 και ώρα 12.00-15.00 θεματικό εργαστήριο με θέμα: «Εργασιακή εκμετάλλευση: Ζητήματα πρόληψης και προστασίας».

 

 

O Φορέας Local Alliance for Integration – LION project οργανώνει το Τελικό Συνέδριο του έργου LION την 29η Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09:00-18:00 στη Λεωφ. Αλεξάνδρας 196.

 

 

 

 

Πάρτυ με την Ιβοριανή Κοινότητα Ελλάδας, την 29η Νοεμβρίου 2019.

 

 

 

 

Δείτε όλες τις δράσεις εδώ.

 

 

OPEN CALLS 

 

 

 

Η Ολυμπιακή Εκπαιδευτική και συμβουλευτική ΕΠΕ, προσκαλεί ενδιαφερόμενους για εγγραφές στα καλλιτεχνικά εργαστήρια του προγράμματος WEMIN. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την 29η Νοεμβρίου 2019.

 

 

 

 

H Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής δέχεται εγγραφές για την Διαπολιτισμική Χορωδία μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στην Καλλιθέα, Αρχιμήδους 16.

 

 

 

 

 

 

H International Rescue Committee Hellas σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στο νέο της “business course” στην Αθήνα, συμπληρώνοντας διαδικτυακή φόρμα μέχρι και την 7η Νοεμβρίου 2019.

 

 

 

 

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσκαλεί εφήβους ηλικίας 14 έως 18 ετών να συμμετάσχουν στο πρώτο διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας για εφήβους Co-OPERAtive στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στην Καλλιθέα, Αρχιμήδους 16

 

 

 

 

Το καινοτόμο πρόγραμμα Choosito XPRIZE, συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό IBM Watson AI XPRIZE.

 

Το πρόγραμμα Choosito προσφέρει δυνατότητες προσωποποιημένης εκμάθησης μέσω μιας μηχανής αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης, με σκοπό την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού σε ευάλωτες ομάδες.
Η συντονιστική ομάδα του Choosito θα χαρεί να συζητήσει για το πρόγραμμα μαζί με όσες/ους ενδιαφέρονται – καθώς επίσης και για οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας και ιδέα που μπορεί να προκύψει. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932526284

 

 

 

 

 

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα Σεμινάρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του φορέα Odyssea και θα ολοκληρωθούν στις 30 Νοεμβρίου 2019.

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Open Calls εδώ.