Διαδικτυακό συμμετοχικό εργαστήριο με θέμα «Ηοpe Based Communication Narratives»

  • Date:
  • Deadline: 31/10/2020

Η ΑctionAid σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στο διαδικτυακό συμμετοχικό εργαστήριο με θέμα «Ηοpe Based Communication Narratives» την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 12:00 – 16:00 και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 10:00 – 14:00. Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπροσώπους οργανώσεων και έχει ως σκοπό οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τη γνώση και τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να σχεδιάζουν πετυχημένες εκστρατείες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης. Με όχημα το storytelling, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τα πολλαπλά συστημικά εμπόδια και τις αιτίες τους και θα εστιάσουν σε νέες αφηγηματικές τεχνικές βασισμένες στο «hope-based communication», με βασικό στόχο την κατασκευή μια συμπεριληπτικής αφήγησης και κοινωνίας για τους πρόσφυγες και τους/τις μετανάστες/ριες. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αξιοποιούν τις τεχνικές επικοινωνίας για αποτελεσματικές εκστρατείες που θα επικαλούνται την ελπίδα και το συναίσθημα, παράλληλα με την προτροπή για δράση.

Δηλώσεις συμμετοχής
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Οκτωβρίου με τη συμπλήρωση της φόρμας. Oι θέσεις είναι περιορισμένες και θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας, ενώ η κάθε οργάνωση δύναται να στείλει ένα μόνο άτομο. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά και είναι απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση αγγλικών, καθώς τα video που θα προβληθούν και το υλικό που θα διανεμηθεί θα είναι στα αγγλικά.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=HANqP6au9EORl3xNktNyK7VAA6hw17BGph_jjG17gKNUMU9HOThJWTFXN0pKN1JBT0pVSzM3TUI5OS4u 

Προϋποθέσεις συμμετοχής
• Να είστε διαθέσιμοι/ες και τις δύο μέρες του εργαστηρίου (δύο session μισής ημέρας)
• Πρόσβαση σε ένα ήσυχο δωμάτιο ώστε να συνδεθείτε σε zoom video calls
• Γρήγορη σύνδεση ίντερνετ με στόχο την αποτελεσματική χρήση της πλατφόρμας
• Πρόσβαση σε υπολογιστή (desktop ή laptop), ακουστικά, μικρόφωνο και κάμερα για βίντεο
• Κατανόηση των θεματικών μετανάστευσης και Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης
• Σύνδεση με οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών (μέσω εργασίας ή εθελοντισμού ή ακτιβισμού)

Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή
Ο Φώτης Φιλίππου είναι εκπαιδευτής στη στρατηγική εκστρατειών, με πάνω από 15 χρόνια εμπειρία και σχεδιάζει και πραγματοποιεί συμμετοχικά σεμινάρια με στόχο την υλοποίηση εκστρατειών σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Με πίστη στην ισότητα, την κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη και τη δύναμη του ακτιβισμού που πετυχαίνει αλλαγές, ο Φώτης ηγήθηκε, για πάνω από μια δεκαετία, των εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ευρώπη και Κεντρική Ασία, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων ώστε να πετύχουν νίκες στα ανθρώπινα δικαιώματα – σε θεματικές όπως η μετανάστευση, η εξάλειψη των διακρίσεων, η ισότητα των φύλων και η ελευθερία της έκφρασης. Tον τελευταίο χρόνο, ο Φώτης ηγήθηκε το πρόγραμμα “ Learning Experiences” του Mobilisation Lab και μια οργανωσιακή μετάβαση σε διαδικτυακές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια ως απόκριση στην παγκόσμια πανδημία covid-19.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Faces of Migration», το οποίο έχει ως στόχο να συνδέσει τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης με τη μετανάστευση και να συμβάλει στην προώθηση, υιοθέτηση και εφαρμογή των 17 Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη από τοπικούς και εθνικούς φορείς χάραξης πολιτικής, μέσα από την άσκηση θεσμικής πίεσης από τους πολίτες.