Εγγραφές στις Καλοκαιρινές Τάξεις Ελληνικών, Αγγλικών και Υπολογιστών του ECHO HUB

Το ECHO HUB Athens είναι ένα κοινοτικό εκπαιδευτικό κέντρο για ενήλικες (16+) στην Κυψέλη. Προσφέρουμε μαθήματα ελληνικής και αγγλικής γλώσσας καθώς και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. Έχουμε διαθέσιμους χώρους στα υπάρχοντα μαθήματα ξένων γλωσσών και σε μαθήματα υπολογιστών κατά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής και ποια ακριβώς μαθήματα είναι διαθέσιμα παρακάτω.

Πώς να εγγραφείτε
Διαβάστε προσεκτικά τις περιγραφές για κάθε τάξη και αποφασίστε ποια θα ήταν καλύτερη για κάθε άτομο που θα θέλατε να εγγράψετε. Παρακαλούμε σημειώστε τις λεπτομερείς περιγραφές των τάξεων. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τοποθετήσουμε τους ανθρώπους στο κατάλληλο επίπεδο, ώστε όλοι να έχουν καλή πρόοδο. Εάν εγγράφετε πολλά άτομα, στείλτε μας ένα email στη διεύθυνση [email protected] με τα ακόλουθα:
—-

  • μια λίστα με τα ονόματα των ατόμων
  • γράψτε το επίπεδο και τις ημέρες/ώρες της τάξης που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.
  • τον αριθμό WhatsApp για κάθε άτομο

Εάν ένα άτομο επιθυμεί να εγγραφεί μόνο του, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ομάδα υποδοχής ECHO στο WhatsApp: +306977809222.

*Παρακαλώ σημειώστε: Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μαθήματα Ελληνικών ή Αγγλικών για εντελώς αρχάριους*

Δείγμα του τι πρέπει να συμπεριληφθεί στο email:

  • Όνομα και επίθετο του νέου μαθητή:
  • Σε ποια τάξη θα ήθελαν να συμμετάσχουν (Αγγλικά/Ελληνικά/Η/Υ, επίπεδο και ημέρες/ώρα):
  • Αριθμός τηλεφώνου WhatsApp νέου μαθητή:Δώστε αυτές τις λεπτομέρειες για κάθε άτομο σε μορφή λίστας.

Κατάλογος τάξεων:

Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους:

19:30-21:00 – για άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία στη χρήση υπολογιστή.

Αρχάριοι PLUS Υπολογιστές Τρίτη και Πέμπτη 18:00-19:30 – Οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν ήδη πώς να χρησιμοποιούν γενικά έναν υπολογιστή – να τον ενεργοποιούν και να τον απενεργοποιούν, να χρησιμοποιούν το ποντίκι, να χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο, πώς να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, πώς να αποθηκεύουν και να κατεβάζουν αρχεία και εφαρμογές

Μαθήματα Αγγλικών:

Επίπεδο Α0: Δευτέρα και Πέμπτη 18:30-20:00

Οι μαθητές να γνωρίζουν το αγγλικό αλφάβητο και τη φωνητική, το βασικό λεξιλόγιο, είναι σε θέση να διαβάζουν, να γράφουν, να μιλούν και να κατανοούν λίγο στα αγγλικά, δεν χρειάζεται κατανόηση της γραμματικής

Επίπεδο Α0: Τρίτη και Πέμπτη 10:00-12:00

Οι μαθητές να γνωρίζουν το αγγλικό αλφάβητο και τη φωνητική, βασικό λεξιλόγιο, είναι σε θέση να διαβάζουν, να γράφουν, να μιλούν και να κατανοούν λίγο τα αγγλικά, δεν χρειάζεται κατανόηση της γραμματικής.

Επίπεδο Α0: Δευτέρα 16:00-17:30 και Πέμπτη 15:30-17:00

Οι μαθητές πρέπει να είναι σε θέση να διαβάζουν απλές λέξεις στα αγγλικά και να κάνουν απλές συζητήσεις, πρέπει να γνωρίζουν το ρήμα ‘be’ στον ενεστώτα χρόνο

Επίπεδο Α1: Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 12:15-13:45

Οι μαθητές να μπορούν να διαβάζουν, να γράφουν, να μιλούν, να ακούνε στα Αγγλικά, να έχουν μια βασική κατανόηση της γραμματικής (ρήματα σε απλό ενεστώτα)

Επίπεδο Α1: Τετάρτη και Παρασκευή 18:30-20:30

Οι μαθητές να μπορούν να διαβάζουν, να γράφουν, να μιλούν, να ακούνε στα Αγγλικά, να έχουν βασική κατανόηση της γραμματικής (ρήματα σε απλό ενεστώτα και απλό αόριστο)

Επίπεδο Α2: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 16:15-17:45

Επίπεδο Α2: Τρίτη και Πέμπτη 10:00-12:00

Επίπεδο B2: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10:00-11:30

Επίπεδο Β2: Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 15:30-17:00

Μαθήματα ελληνικών:

Επίπεδο Α1 αρχάριοι: Τετάρτη και Παρασκευή 18:00-19:30

Μαθητές που έχουν ήδη μάθει το αλφάβητο και ξέρουν να προφέρουν όλους τους συνδυασμούς διπλών γραμμάτων (αι, ει, οι, υι, ου, μπ, ντ, γκ, γγ, τσ, τζ), που μπορούν να διαβάσουν ελληνικές λέξεις (ακόμα και αν δεν τις καταλαβαίνουν!), που μπορούν να γράψουν βασικές ελληνικές λέξεις, που έχουν βασικές γνώσεις για τα γένη, τα ρήματα: “να είμαι”, “να έχω” (Γενικά, άτομα που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα για τουλάχιστον 3 μήνες)

Επίπεδο Α1 αρχάριοι: Τρίτη και Πέμπτη 16:15-17:45

Μαθητές που μπορούν να επικοινωνούν σε πολύ βασικό επίπεδο στην καθημερινή τους ζωή στην ελληνική γλώσσα, που νιώθουν αυτοπεποίθηση στην ανάγνωση και γραφή λέξεων, φράσεων και σύντομων κειμένων/διαλόγων στα ελληνικά, που έχουν γνώση των προσωπικών και κτητικών αντωνυμιών, γνωρίζουν τα ρήματα “είμαι”, “έχω”, μπορούν να ομαδοποιούν ρήματα στον ενεστώτα, τα γένη των άρθρων και των ουσιαστικών, την ονομαστική και αιτιατική πτώση των ουσιαστικών (Γενικά, άτομα που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα για τουλάχιστον 5-6 μήνες)

Επίπεδο Α1 αρχάριοι: Δευτέρα και Τετάρτη 16:45-18:15

Οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν ήδη το αλφάβητο, πώς να διαβάζουν και να γράφουν, το ρήμα “είμαι”, οριστικά και αόριστα άρθρα, τα 3 γένη – καταλήξεις ουσιαστικών, βασικές αντωνυμίες (Ονομαστική, Αιτιατική), ενεστώτας και μέλλοντας χρόνοι συζυγίας Α, ενεργητική φωνή.

Επίπεδο Α1 αρχάριοι: Δευτέρα και Τετάρτη 14:45-16:15

Οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν ήδη το αλφάβητο, πώς να διαβάζουν και να γράφουν, το ρήμα “είμαι”, οριστικά και αόριστα άρθρα, τα 3 γένη – καταλήξεις ουσιαστικών, βασικές αντωνυμίες (Ονομαστική, Αιτιατική), ενεστώτας χρόνος συζυγίας Α, ενεργητική φωνή.

Επίπεδο Α1 ενδιάμεσο: Δευτέρα και Τετάρτη 19:30-21:00

Οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν οριστικά και αόριστα άρθρα, τα 3 γένη – καταλήξεις ουσιαστικών, όλες τις πτώσεις ουσιαστικών/επιθέτων/βασικών αντωνυμιών, ενεστώτας/μέλλοντας/παρελθόντας και Ενδεικτική & Υποτακτική των ρημάτων Κλίσης Α & Β, ενεργητική φωνή.

Επίπεδο Α1 προχωρημένοι: Τρίτη και Παρασκευή 19:00-20:30

Οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν τα οριστικά και αόριστα άρθρα, τα 3 γένη – καταλήξεις ουσιαστικών, όλες τις πτώσεις ουσιαστικών/επιθέτων/βασικών αντωνυμιών (Ονομαστική, Γενική, Αιτιατική και Αιτιατική), τους χρόνους ενεστώτα/μέλλοντα/παρελθόντα και την Ενδεικτική, Υποτακτική & Επιτακτική της συζυγίας των ρημάτων Α & Β, Ενεργητική φωνή / Μέση παθητική φωνή, αριθμοί καρδινάλων 0-1999

Επίπεδο Α2 ενδιάμεσο: Οι ημέρες και οι ώρες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί

Μαθητές που έχουν αποκτήσει το επίσημο πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Α1, Ή που μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά στην καθημερινή τους ζωή στην ελληνική γλώσσα, που αισθάνονται σίγουροι στην ανάγνωση και συγγραφή σύντομων emails, επιστολών, περιγραφών, που έχουν γνώση όλων των βασικών γραμματικών σημείων π.χ. άρθρα, αντωνυμίες, ενεστώτας, μέλλοντας, αόριστος, υποτακτική, προστακτική, πτώση επιθέτων και ουσιαστικών κ.α. (Γενικά, άτομα που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα για τουλάχιστον 2 χρόνια)

Επίπεδο Α2 προχωρημένοι: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10:30-12:00

Μόνο online (πρέπει να έχετε πρόσβαση στο Zoom)

Μαθητές που έχουν αποκτήσει το επίσημο πιστοποιητικό ελληνικής γλώσσας επιπέδου Α2, Ή που μπορούν να επικοινωνούν στην καθημερινή τους ζωή στην ελληνική γλώσσα με αρκετή ευχέρεια και που αισθάνονται σίγουροι για την ανάγνωση και τη συγγραφή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, επιστολών, περιγραφών, κειμένων για διάφορα θέματα.

Επίπεδο B1/B2: Τρίτη και Πέμπτη 18:00-20:00

Φοιτητές που έχουν αποκτήσει το επίσημο πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Β1 ή Β2, Ή που μπορούν να επικοινωνούν με ευχέρεια στην ελληνική γλώσσα σε διάφορες καταστάσεις χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα λεξιλογίου, που μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν με αυτοπεποίθηση διαφορετικούς τύπους κειμένων όπως emails, επιστολές, δοκίμια, άρθρα για διάφορα θέματα, που έχουν γνώση όλων των σημαντικών γραμματικών σημείων ε. π.χ. ενεστώτας, μέλλοντας, αόριστος, χρόνοι, υποτακτική, προστακτική, ενεργητική/παθητική φωνή, άμεσος/έμμεσος λόγος, εξαρτημένοι λόγοι, συγκριτική/υπερθετική μορφή επιθέτων/παροιμιών κ.λπ. (Σε γενικές γραμμές, άτομα που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα για 3-4 χρόνια)