Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών

Μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει περισσότερες και μεγαλύτερες πρωτοβουλίες για την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στην τοπική κοινωνία;
Ποιά η αξία κι η σημασία των Συμβουλίων Ένταξης ως συμβουλευτικά όργανα της εκάστοτε δημοτικής αρχής;
Ποιές καλές πρακτικές παρατηρούμε σε άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Αυτά κι άλλα πολλά αναμένεται να συζητήσουμε με τους παρακάτω προσκεκλημένους:

κ. Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων
κ. Δημήτρης Καρύδης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Πειραιά
κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας
κ. Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου Αττικής
κ. Γιακούμπ Κιμπάιντα, Εκτελεστικός Διευθυντής της οργάνωσης “Mosaico Azioni per i Rifugiati” στην Ιταλία και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Refugees’ Ideas & Solutions for Europe (RISE).
κ. Χάλα Ακάρι, μέλος της ομάδας συνηγορίας του European Council for Refugees & Exiles (ECRE) και του Δικτύου Refugees’ Ideas & Solutions for Europe (RISE).
Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Πρόεδρος της κοινότητας του Κονγκό στην Ελλάδα κι επικεφαλής της ομάδας συνηγορίας (SAT), κ. Ζαν Ντιντιέ Τοτό Τομ – Ατα.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα του zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και της ομάδας συνηγορίας στο Facebook.
Η συζήτηση θα περιλαμβάνει διερμηνεία από τα ελληνικά στα αγγλικά κι από τα αγγλικά στα ελληνικά και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ελληνικού παραρτήματος του ιδρύματος Rosa – Luxembourg – Stiftung.