Εσείς, εγώ κι αυτοί που ήρθαν μετά – Είμαστε όλοι πολίτες

Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, τιμούμε τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, αναζητώντας ασφάλεια. Σε όλο τον κόσμο, κοινότητες, φορείς, συλλογικότητες και άνθρωποι όλων των ηλικιών κάνουν μεγάλα και μικρά βήματα δείχνοντας αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες.


Στην Αθήνα, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ενώνουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας σε δύο εκδηλώσεις-συναντήσεις όπου όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε, θα συζητήσουμε, θα μάθουμε, θα αναζητήσουμε λύσεις και προτάσεις, θα παίξουμε, θα φωτογραφίσουμε, θα τραγουδήσουμε, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσής μας!

Εσείς, εγώ κι αυτοί που ήρθαν μετά – Είμαστε όλοι πολίτες

22 Ιουνίου, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, 18:00 – 22:00

18:00 Χαιρετισμοί – Έναρξη εκδηλώσεων.

18:30 Ανοιχτή συζήτηση – Έναρξη παράλληλων εργαστηρίων με θεματικές: α) αστεγία, β) πρόσβαση στην αγορά εργασίας/επιχειρηματικότητα και γ) ένταξη.

20:00 Επίδειξη μόδας από προσφυγικές & μεταναστευτικές κοινότητες.

21:00 Θεατρική παράσταση από ομάδα εθελοντών/φοιτητών από την Ιρλανδία (SCI Hellas).

Στο χώρο θα υπάρχει μπουφέ με φαγητό από προσφυγικές & μεταναστευτικές κοινότητες, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και διάφορες δράσεις για τα παιδιά.

Ακόμη, θα προβάλλεται οπτικό πληροφοριακό υλικό με περιεχόμενο που αφορά τη λειτουργία των ανθρωπιστικών οργανώσεων, αυτοδιοικητικών φορέων και των προσφυγικών & μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Η οργάνωση κι ο συντονισμός των εκδηλώσεων στο Σεράφειο θα γίνουν από τις προσφυγικές & μεταναστευτικές κοινότητες, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

Είσοδος ελεύθερη!

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο στο Σεράφειο θα συγκεντρωθούν ρούχα, παπούτσια, είδη υγιεινής και ξηρά τροφή για τους ανήλικους στις φυλακές και για άπορες οικογένειες.

Καλείστε να συνδράμετε καθ’ οποιονδήποτε δυνατό τρόπο.

 

Σας περιμένουμε όλες κι όλους!