Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην ομάδα focus group του Efivos Progect

Το Efivos Project αποτελεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα που παροτρύνει και προωθεί αξίες ενσωμάτωσης χωρίς αποκλεισμούς μεταξύ των νέων ατόμων, μέσω της ευαισθητοποίησης και της ενίσχυσης των γνώσεων και δεξιοτήτων τους πάνω στον εγραμματισμό στα Ψηφιακά Μέσα.

Με αφορμή το επιτυχημένο πρόγραμμα του ΔΔΠ «Young Journalists» το Efivos Project φιλοδοξεί να εμπλουτίσει και να εξελίξει την ήδη επιτυχημένη μεθοδολογία και τις καλές πρακτικές του «Y.J.», περνώντας στον ψηφιακό κόσμο. Η έντυπη μορφή της εφημερίδας «Αποδημητικά Πουλιά» πλέον θα βρει τον διαδικτυακό της τόπο ενώ παράλληλα ένα πλήθος από ευκαιρίες για εκπαίδευση και καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων για νέους δημιουργείται.

Το focus group στοχεύει στην συλλογή πληροφοριών/ ανατροφοδότησης και καινοτόμων ιδεών που θα αποτελέσουν προτάσεις για την δημιουργία μεθοδολογικής προσέγγισης πάνω στην ψηφιακή μορφή του προγράμματος «Young Journalists» από επαγγελματίες που εργάζονται με νέους/ες, ή/και επαγγελματίες που εργάζονται με τα ψηφιακά μέσα. Επιθυμητές Ειδικότητες Επαγγελματιών που εργάζονται με νέους/ες, ή/και που εργάζονται με τα ψηφιακά μέσα:

  • κοινωνικοί λειτουργοί
  • κοινωνικοί λειτουργοί σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων
  • εκπαιδευτές/τριες ψηφιακών μέσων (φωτογραφία, βιντεοληψία, ηχοληψία, ραδιοφωνική παραγωγή)
  • δημοσιογράφοι / υπεύθυνοι διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  • προγραμματιστές ιστοσελίδων (website developers)
  • εκπαιδευτικοί
  • πολιτισμικοί διαμεσολαβητές

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση διάρκειας 1 ώρας . Η ημερομηνία της συνάντησης είναι την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ώρα 5:00, στην Αλκαμένους 11 B, Αθήνα 104 39. Το Focus Group θα έχει την μορφή συζήτησης, με παράλληλη ηχογράφηση.

Για συμμετοχή είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο email [email protected] είτε τηλεφωνικά στο 210 514 8366 (Ιωάννα Παπαϊωάννου).