ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | The Young Journalists: Ένας χρόνος Αποδημητικά Πουλιά & Ράδιο Πικραλίδα

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η ομάδα των Νέων Δημοσιογράφων της εφημερίδας ‘Αποδημητικά Πουλιά’ και του Ράδιο ‘Πικραλίδα’ σας προσκαλούν στην γιορτή που διοργανώνουν την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στις 19:30μ.μ. στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134 , Στάση ΗΣΑΠ ‘Θησείο’) με τίτλο: “The Young Journalists: Ένας χρόνος Αποδημητικά Πουλιά & Ράδιο Πικραλίδα”. Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τον ένα χρόνο υλοποίησης του προγράμματος The Young Journalists, που φέρνει κοντά νέες και νέους εφηβικής ηλικίας, 14 – 18 χρονών, διαφορετικών εθνικοτήτων, με σκοπό την έκδοση της πολύγλωσσης εφημερίδας Αποδημητικά Πουλιά [με κείμενα σε αραβικά, φαρσί, ουρντού, ελληνικά και online σε αγγλικά και ισπανικά] και την παραγωγή της διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής Πικραλίδα.

Σήμερα, το πρόγραμμα μετράει ήδη 8 τεύχη της εφημερίδας Αποδημητικά Πουλιά, η οποία κυκλοφορεί δωρεάν ως ένθετο με την Εφημερίδα των Συντακτών, 30 ραδιοφωνικές εκπομπές του ραδιοφώνου Πικραλίδα, μεταφράσεις σε 6 γλώσσες [περσικά, αραβικά, ουρντού, ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά] και 94 έφηβες και έφηβους ‘Νέους Δημοσιογράφους’ από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, το Πακιστάν, την Αλβανία, τη Γεωργία και την Ελλάδα.

Η εκδήλωση απευθύνεται στους συμμετέχοντες του προγράμματος, σε όλους τους έφηβους και τους νέους που επιθυμούν να συμμετάσχουν, στους συγγενείς τους και σε όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μάθουν για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από τη δομή φιλοξενίας του Σχιστού και επεκτάθηκε, μέσω της κυκλοφορίας του δημοσιογραφικού υλικού, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και την Αμερική. Το πρόγραμμα The Young Journalists αποτελεί πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και υλοποιείται με την υποστήριξη της UNICEF και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής [Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας]. Μετά το πέρας των ομιλιών, θα ακολουθήσει συζήτηση και μπουφές.