Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής

Το Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής είναι μια δράση που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια η εικαστικός  και ιδρύτρια του συλλόγου «Δίκτυο Τέχνης και Δράσης», Ελένη Καραγιάννη, ως καινοτόμο πολιτιστικό πρόγραμμα σε διάφορα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας, της Αττικής και της Περιφέρειας.

  • Έχει σαν στόχο να δημιουργήσει ένα πλαίσιο το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στην εκπαιδευτική κοινότητα (τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς), να βγουν “έξω” από τα όρια του σχολικού κτιρίου και να αλληλεπιδράσουν με την Κοινότητα.
  • Να αποκτήσουν ορατότητα όλες εκείνες οι καλές πρακτικές που συμβαίνουν σήμερα στο ελληνικό Δημόσιο Σχολείο, γύρω από το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των διακρίσεων.
  • Να γεφυρώσει πολιτισμικές διαφορές και να φέρει κοντά όλους τους λαούς και τις κοινότητες που ζουν σε αυτήν την χώρα.
  • Να συστήσει εκείνες τις ομάδες (οργανώσεις, συλλογικότητες, καλλιτεχνικές ομάδες, κ.α) που ήδη βρίσκονται κοντά στο ελληνικό σχολείο και αλληλεπιδρούν με τα μέλη του γύρω από το θέμα των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των διακρίσεων, ή προσφέρουν υπηρεσίες σε χώρους όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες (πχ κεντρα φιλοξενίας προσφύγων).
  • Να μας παρουσιάσει είδη Τεχνης με τα οποία δεν είναι εξοικειωμένος ο περισσότερος κόσμος.
  • Να διασκεδάσουμε και να κάνουμε καινούριους φίλους.

Από τον Οκτώβριο του 2017, απέκτησε θεσμικό χαρακτήρα και γίνεται στο κέντρο της Αθηνας με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Η επιθυμία της ομάδας που το διοργανώνει είναι το φεστιβάλ της Αθήνας να λειτουργήσει ως το κάλεσμα για να οργανωθούν και άλλα παρόμοια σε  κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Περισσότερα για το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια) θα βρειτε εδώ: http://balloonartpeople.blogspot.gr/