ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»

Tα πρακτικά του πρώτου συνεδρίου του JA Greece για την εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα δημοσιεύτηκαν στις αρχές Ιουνίου του 2022. Τα κείμενα γράφτηκαν και απευθύνονται σε: εκπαιδευτικούς της πράξης από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και διαφορετικούς τύπους σχολείων, ακαδημαϊκούς και στελέχη επιχειρήσεων-συμβούλους-μέντορες εκπαιδευτικών δράσεων επιχειρηματικότητας.

Στη διαδικασία αναζήτησης πηγών, βιβλιογραφικών αναφορών και ερευνών γύρω από τα ζητήματα εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα, η ομάδα μας συνειδητοποίησε ότι στο ζήτημα της εκπαίδευσης γύρω από τα συναφή ζητήματα υπήρχε ένα ορατό κενό, το οποίο αποφασίσαμε να επιχειρήσουμε να γεφυρώσουμε. Στην προσπάθειά μας αυτή σκεφτήκαμε, οργανώσαμε και υλοποιήσαμε το πρώτο συνέδριο που να εστιάζει αποκλειστικά στο ζήτημα της εκπαίδευσης για την επιχειρηματικότητα, θέλοντας να καλλιεργήσουμε ένα πεδίο που απουσιάζει, αυτή τη στιγμή, από την ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Το συνέδριο προσπάθησε να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα που απασχολούν, ή θα έπρεπε να απασχολούν, την εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων:

  • Διδάσκεται η επιχειρηματικότητα;
  • Κι αν ναι, πώς; Με ποιο τρόπο και ποια εκπαιδευτική μεθοδολογία;
  • Ποιοι παράγοντες συμβάλουν στον καλό σχεδιασμό και την υλοποίηση ποιοτικών προγραμμάτων Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης;
  • Ποια είναι τα οφέλη από την Επιχειρηματική Εκπαίδευση;

Στο πλαίσιο αυτό συναντηθήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις και προσεγγίσεις με ανθρώπους από ποικίλους εκπαιδευτικούς χώρους αλλά και εκπαιδευτικές βαθμίδες. Με όλους και όλες μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: την προώθηση του επιχειρηματικού πολιτισμού στην εκπαίδευση, την οικονομία και την κοινωνία.

Το συνέδριο διοργανώθηκε το Σεπτέμβριο του 2021 από το JA Greece, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το University of Stockholm και το JA Europe.

Κατεβάστε δωρεάν το ebook με τα Πρακτικά του συνεδρίου ΕΔΩ