Κέντρο Κοινότητας Πλατείας Βικτωρίας

Φορέας: A Drop in the Ocean
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Φυλής 68, Αθήνα 104 34

6η Δημοτική Κοινότητα (Bόρειες κεντρικές συνοικίες – Πατήσια, Κυψέλη)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 11-09-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
 • Γενικός πληθυσμός
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
 • Κατόπιν συνεννόησης με τον εξυπηρετούμενο
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΑΡΑΒΙΚΑ

Περιγραφή

Το A Drop in the Ocean άνοιξε ένα Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με την One Happy Family.

Το κέντρο προσφέρει έναν ασφαλή χώρο στη γειτονιά της Βικτώριας, ένα κομβικό σημείο για την κοινότητα και τον πληθυσμό που επιθυμεί να ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία και να βρει διάφορα είδη βοήθειας. Η ομάδα μας είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη της μη τυπικής εκπαίδευσης και της απασχολησιμότητας στο κέντρο.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος μας

 1. Κινητοποίηση Ενδυνάμωσης της Κοινότητας
 • Αγωγή αναπαραγωγής/σεξουαλικής υγείας

Προσφέρουμε μαθήματα υγείας σε συνεργασία με την Amurtel-Mambrella Midwives.

 • Εκπαιδεύσεις συναισθηματικής διαχείρισης

Kαλύπτουν θέματα όπως πώς να διαχειριστείτε το άγχος, το θυμό και το άγχος.

 1. Μη τυπική εκπαίδευση

Το A Drop in the Ocean προσφέρει Μη Τυπική Εκπαίδευση στα Ελληνικά, Αγγλικά και δεξιότητες Η/Υ. Τα μαθήματα Αγγλικών και Ελληνικών είναι ανοιχτά σε ενήλικες, σε επίπεδο αρχαρίων και έως πιο σύνθετα επίπεδα γραμματικής και συνομιλίας.

Το μάθημα πληροφορικής μας είναι ένα μάθημα βασικού επιπέδου. Σχεδιάζουμε τα προγράμματά μας ώστε να είναι κατάλληλα και ευέλικτα ώστε να μην αποκλείουμε άτομα που δεν μπορούν να δεσμευτούν στην επίσημη εκπαίδευση.

Προκειμένου να προετοιμαστούν οι μαθητές να συμμετάσχουν σε επαγγελματικές εκπαιδεύσεις και να αναζητήσουν ενεργά δουλειά, αναπτύξαμε ένα πρόγραμμα σπουδών Business English και Business Greek, που δίνει τη γλωσσική βάση για να κατακτήσουν μια συγκεκριμένη εργασία.

 1. Υποστήριξη ενσωμάτωσης
 • InfoHub
 • Προετοιμασία συνέντευξης
 • Υποστήριξη απασχολησιμότητας

Το A Drop in the Ocean προσφέρει δραστηριότητες για ενήλικες που περιλαμβάνουν σεμινάρια και εργαστήρια για την απασχολησιμότητα και την επαγγελματική ανάπτυξη, συνεδρίες σύνταξης βιογραφικών και συνοδευτικών επιστολών, προετοιμασία συνεντεύξεων και διοικητική υποστήριξη.

Άλλα προγράμματα και δραστηριότητες που θα βρείτε στο Κέντρο Κοινότητας Πλατείας Βικτωρίας

Κοινοτικός χώρος

One Happy Family (OHF)

Κοινοτικοί χώροι με καφετέρια, σταθμούς φόρτισης τηλεφώνων, δωρεάν Wi-Fi, χώρο συνεργασίας, πρόγραμμα εθελοντισμού στην κοινότητα.

Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00-17:00

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κέντρο Σταγόνα”

Stagona (A Drop in the Ocean / Dråpen i Havet)

Μαθήματα αγγλικών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και ελληνικών.

Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00-18:00

 

Συνεδρίες ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

International Rescue Committee (IRC)

Η ψυχική υγεία σχετίζεται με την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε το καθημερινό άγχος και τις δυσκολίες, να διατηρούμε σχέσεις και να είμαστε παραγωγικοί για την κοινότητά μας. Εάν αντιμετωπίζετε αδυναμία εκτέλεσης καθημερινών καθηκόντων, αισθήματα θλίψης, απόγνωσης, άγχους, προβλήματα ύπνου ή διατροφής, μπορεί να είναι πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια ενός προβλήματος ψυχικής υγείας.

Μη διστάσετε να ζητήσετε υποστήριξη από την ομάδα ψυχικής υγείας της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης (IRC) στο Κοινοτικό Κέντρο Βικτώριας.

Τρίτη έως Πέμπτη, 9:00 – 17:00.

 

Έργο Streetwork

Lighthouse Relief

Η ομάδα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης της Lighthouse Relief παρέχει αξιοπρεπή υποστήριξη σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στην Αθήνα μέσω:

 • Αξιολόγηση αναγκών
 • Διαχείριση υποθέσεων
 • παραπομπές σε άλλους παρόχους υπηρεσιών
 • Γραμμές βοήθειας έκτακτης ανάγκης

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου/WhatsApp:

 • Αραβικά/Γαλλικά/Αγγλικά: 694 091 9938
 • Φαρσί: 694 613 0898

 

Μαθήματα φωτογραφίας και μέσων ενημέρωσης

ReFOCUS Media Labs

Το ReFOCUS Media Labs προσφέρει ένα επαγγελματικό μάθημα δεξιοτήτων στα μέσα ενημέρωσης από τη φωτογραφία, την παραγωγή βίντεο, την ηχοληψία μέχρι την παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους πορτφόλιο με τους μέντορες του ReFOCUS για να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας. Το ReFOCUS θα προσφέρει επίσης εκπαίδευση στη δημοσιογραφία των πολιτών και θα συνδέσει τους σπουδαστές με διεθνή μέσα ενημέρωσης για ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και freelance.

Εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Sonia στο WhatsApp/Telegram/Signal: +48 510091895

 

Υποστήριξη δωρεάν νομικής βοήθειας

European Lawyers in Lesvos (ELIL)

Δωρεάν υπηρεσίες νομικής βοήθειας.

Δευτέρα 10:00 – 17:00

 

Εργαστήριο τέχνης

Wave of Hope for the Future

Καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

 

Χώροι για γυναίκες και παιδιά

Glocal Roots

Δραστηριότητες για γυναίκες και χώρος φιλικός προς τα παιδιά.

 

Αθλητικές δραστηριότητες

Yoga and Sport with Refugees

Γιόγκα και αυτοάμυνα ενδυνάμωσης για γυναίκες.

 

Σχέδιο στέγασης και υποστήριξης γυναικών προσφύγων που υφίστανται βία

Meaalofa Foundation

Το Ίδρυμα Meaalofa είναι γερμανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Μόναχο. Μέσω των δραστηριοτήτων του στην Αθήνα, με το πρόγραμμα HoMER (Στέγαση, Διαμεσολάβηση και Εκπαίδευση για τους Πρόσφυγες), υποστηρίζει ευάλωτους πρόσφυγες, με ιδιαίτερη έμφαση στις νεαρές ανύπαντρες γυναίκες και τις ανύπαντρες μητέρες και τα παιδιά τους, ορισμένες από τις οποίες έχουν επίσης πέσει θύματα βίας. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει την προσωρινή στέγαση ευάλωτων προσφύγων που διαφορετικά θα έμεναν άστεγοι στους δρόμους της Αθήνας, τους βοηθά να λάβουν έγγραφα και νομική βοήθεια, καθώς και ιατρική/οδοντιατρική/ψυχολογική περίθαλψη ανάλογα με τις ανάγκες, τους βοηθά να αποκτήσουν γλωσσικές δεξιότητες και εκπαίδευση, τους ενθαρρύνει να κάνουν εθελοντική εργασία με υποστήριξη, να αναζητήσουν εργασία και γενικά προσπαθεί να τους ενδυναμώσει και να διευκολύνει την κοινωνική τους ένταξη.

Το Ίδρυμα Meaalofa είναι παρόν στο Κοινοτικό Κέντρο Βικτώριας κάθε Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ., στην αίθουσα Β4. Ο σκοπός της παρουσίας του στο κέντρο είναι :

 1. να αλληλεπιδράσει με τους σημερινούς ή ενδεχόμενους δικαιούχους του έργου HoMER
 2. να πραγματοποιήσει συναντήσεις δικτύωσης με άλλες ΜΚΟ
 3. να παρέχει συμβουλευτική και υποστηρικτική υπηρεσία σε γυναίκες πρόσφυγες που υφίστανται βία, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γυναικών – Ελλάδα

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Λόγω της κατάστασης του Covid-19, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στις δραστηριότητες. Εξασφαλίζουμε πάντα την πρόληψη των λοιμώξεων ακολουθώντας διάφορα μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων, σύμφωνα με τις οδηγίες των ελληνικών αρχών.


Gallery