Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αθηναίων - Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης

Φορέας: Δήμος Αθηναίων
Είδος Φορέα: Τοπική αυτοδιοίκηση / Δήμος Αθηναίων

Πάτμου 11-13, Αθήνα, Greece

6η Δημοτική Κοινότητα (Bόρειες κεντρικές συνοικίες – Πατήσια, Κυψέλη)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 09-06-2022

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Παιδιά
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 15:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Περιγραφή

Δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες στο κόστος της προετοιμασίας των μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις και στη βάση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών στη γνώση και την εκπαίδευση, ο Δήμος Αθηναίων  δημιούργησε το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που σύντομα καθιερώθηκε ως μία από τις σημαντικότερες δομές κοινωνικής στήριξης.

Με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στο δήμο της Αθήνας, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του, υποστηρίζονται μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, με ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει θεσμοθετηθεί στον οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, και λειτουργεί σύμφωνα με κανονισμό λειτουργίας που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και το σχολικό έτος 2021-2022, ο Δήμος Αθηναίων παρέχει δωρεάν μαθήματα σε ολιγάριθμα τμήματα σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην πλειονότητά τους απο έμπειρους εκπαιδευτικούς, στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου κτιρίου του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13 (με εύκολη πρόσβαση τόσο από το σταθμό του ΗΣΑΠ Αγίου Νικόλαου όσο και από τα μέσα σταθερής τροχιάς της οδού Πατησίων), από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, καθημερινά από τις 16.00 έως τις 21.00.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Για την εγγραφή σας μπορείτε να προσέρχεστε στον χώρο του σχολείου στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (1ος όροφος) από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις 15:00 έως τις 21:00.

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε ηλεκτρονικά την αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου email: [email protected].

Απαιτούμενα δικαιολογητικά : – Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών – Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους) – Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ – Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος – Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης – Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων (π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ).

Ειδικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις  καλούνται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους το γρηγορότερο.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά τις πρωινές ώρες με το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης στα τηλέφωνα 2132082923-4 και τις απογευματινές (από τις 15:00 έως 21:00) με τη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο τηλέφωνο 2108624588.