Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους» του Δήμου Αθηναίων - Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Φορέας: Δήμος Αθηναίων
Είδος Φορέα: Τοπική αυτοδιοίκηση / Δήμος Αθηναίων

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 03-10-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Επιβιώσαντες/σασες έμφυλης βίας
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • 24/7
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΚOYΡΜΑΝΤΖΙ ΛΙΝΓΚΑΛΑ ΝΤΑΡΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΟΥΡΝΤΟΥ ΠΑΣΤΟ ΡΩΣΙΚΑ ΣΟΡΑΝΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΟΜΑΛΙΚΑ
Χρηματοδότηση
Ο ξενώνας χρηματοδοτείται από το έργο «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας - Ανάπτυξη και Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας». (ΕΣΠΑ (2014-2020).

Περιγραφή

Ο «Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας & των παιδιών τους» του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησε τη λειτουργία του από τον Ιούνιο του 2013 και λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο. Ο Ξενώνας παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους ασφαλή φιλοξενία, σίτιση, ψυχοκοινωνική στήριξη και φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνική λειτουργός, ψυχολόγος, παιδαγωγός).

Στόχος του ξενώνα είναι η υποστήριξη, η ενδυνάμωση και η επανένταξη των γυναικών στην κοινότητα και στην αγορά εργασίας.

Η διαμονή έχει προσωρινό και μεταβατικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας, θρησκείας, εθνικότητας που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή έμφυλης βίας όπως: σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική και οικονομική βία.

Νομική συμβουλευτική και αρωγή παρέχονται μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, των Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων ή άλλων φορέων οι οποίοι διευκολύνουν την πρόσβασή τους σε φορείς προώθησης στην απασχόληση, εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας.

 

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Παραπομπή τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Gallery