Ιστοσελίδα Refugee.info

Φορέας: Refugee.Info
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 05-10-2022

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • 24/7
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΓΑΛΛΙΚΑ ΟΥΡΝΤΟΥ
Χρηματοδότηση
International Rescue Committee

Περιγραφή

Προστασία μέσω της ενημέρωσης, που ενδυναμώνει

 

Το Refugee.Info  είναι ένα πρόγραμμα προστασίας που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2015, από τις οργανώσεις International Rescue Committee (IRC) and Mercy Corps. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα προστασίας που αξιοποιεί τις αρχές της επικοινωνίας με τις κοινότητες, με στόχο την ενδυνάμωση του ευάλωτου προσφυγικού πληθυσμού, ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνει να είναι ενημερωμένες, με γνώμονα την ασφάλειά του.

 

Tο Refugee.Info παρέχει αξιόπιστη και ασφαλή ενημέρωση και έγκυρη πληροφόρηση γύρω από θέματα που αφορούν τον προσφυγικό πληθυσμό: διαδικασίες ασύλου, πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια και υπηρεσίες, εκπαίδευση, υγεία, στέγαση, εργασία, δράσεις επιμόρφωσης, κλπ. Η πληροφορία προσφέρεται σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί, Ουρντού και Γαλλικά), μέσω μιας ιστοσελίδας (https://www.refugee.info/greece/) και μιας εξαιρετικά δυναμικής σελίδα στο Facebook (https://www.facebook.com/refugee.info/) την οποία παρακολουθούν περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Η ομάδα του Refugee.Info στην Ελλάδα είναι σε διαρκή επικοινωνία και διάδραση με την προσφυγική κοινότητα. Απαντά καθημερινά σε ερωτήματα που δέχεται, μέσω μιας ομάδας διαχειριστών της σελίδας στο Facebook, οι οποίοι είναι και οι ίδιοι πρόσφυγες, μιλούν τις αντίστοιχες γλώσσες και έχουν εκπαιδευθεί στην αρχές της ανθρωπιστικής προστασίας.

Ενδεικτικά, στις πλατφόρμες του Refugee.Info μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες σχετικά με:
• Διαδικασίες ασύλου στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά
• Προσφυγικά έγγραφα, νομικά δικαιώματα και υποχρεώσεις
• Διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης
• Στέγαση
• Εκπαίδευση
• Οικονομική βοήθεια
• Πρόσβαση στην αγορά εργασίας, στην εκπαίδευση, σε υπηρεσίες υγείας, κοινωνικές δράσεις, κ.α.

Στην ιστοσελίδα του Refugee.Info ο επισκέπτης θα βρει επίσης έναν ενημερωμένο χάρτη υπηρεσιών (https://www.refugee.info/greece/services/) που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας και προσφέρει αναλυτική πληροφορία σχετικά με μια σειρά από διαθέσιμες υπηρεσίες (νομικές, ιατρικές, κοινωνικές, μαθήματα γλωσσών, κ.α.), με λεπτομερή καθοδήγηση και τεχνολογίες γεωγραφικού εντοπισμού τους.

Μέσω της σελίδας του στο Facebook (http://www.facebook.com/refugee.info/) και του Facebook Messenger (http://m.me/refugee.info) η ομάδα του Refugee.Info στην Ελλάδα δέχεται ερωτήσεις σχετικά με όλα τα παραπάνω θέματα και παραπέμπει στις κατάλληλες οργανώσεις και υπηρεσίες, ανάλογα με την ανάγκη κάθε φορά.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Οι υπηρεσίες ενημέρωσης του Refugee.Info παρέχονται online μέσω της ιστοσελίδας και του blog.

 


Δείτε Σχετικό Βίντεο