Εκπαίδευση, Ένταξη, Εργασία

Φορέας: ECHO100PLUS
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Ιωάννου Δροσοπούλου 29, Athens, Greece

6η Δημοτική Κοινότητα (Bόρειες κεντρικές συνοικίες – Πατήσια, Κυψέλη)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 18-09-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Ενήλικες
Κατηγορίες Υπηρεσιών
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 20:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΥΡΝΤΟΥ ΜΠΕΝΓΚΑΛΙ ΛΙΝΓΚΑΛΑ
Χρηματοδότηση
Ιδιωτικά Ιδρύματα και ιδιώτες δωρητές

Περιγραφή

Το ECHO HUB Athens είναι ένας κοινοτικός χώρος για άτομα με βιωμένη εμπειρία εκτοπισμού. Προσφέρουμε διάφορες υπηρεσίες και ευκαιρίες κατάρτισης για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν τη θέση τους στην τοπική κοινωνία και στην αγορά εργασίας.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Προσφέρουμε εντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας από αρχάριους έως προχωρημένους και χορηγούμε επίσημα ελληνικά πιστοποιητικά. Παρέχουμε επίσης ένα εντατικό πρόγραμμα αγγλικών και μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας.

Γραφειοκρατικά εμπόδια: Η ομάδα κοινωνικής ενσωμάτωσης (τρεις αξιωματούχοι βιοπορισμού και δύο δικηγόροι) προσθέτει δεξιότητες και ανθρώπινο δυναμικό στις υπηρεσίες HUB μας. Η ομάδα προσφέρει νομικές συμβουλές, πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές, βοήθεια με τεκμηρίωση σχετικά με τη διαδικασία ένταξης, πρόσβαση στην εκπαίδευση και υποτροφίες, υποστήριξη απασχολησιμότητας και άλλες υπηρεσίες.

Συνεχίζουμε να διοργανώνουμε εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης. Αυτό το εξάμηνο έχουμε προγραμματίσει μια δεύτερη Εκπαίδευση «Φροντίδα Ηλικιωμένων» με τον Γερμανό Malteser Hilfsdienst, ένα τρίτο εντατικό Bootcamp Κωδικοποίησης και Προγραμματισμού και μια εκπαίδευση καθηγητών TEFL με τα αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα. Χορηγούμε επίσης έναν δικηγόρο μερικής απασχόλησης που εργάζεται με άστεγους.

Για να δημιουργήσουμε μια κοινότητα, λειτουργούμε μια Λέσχη Αγγλικής συνομιλίας στην πολύγλωσση βιβλιοθήκη μας, πινγκ πονγκ στην αυλή μας και οργανώνουμε πολιτιστικές εκδρομές και εκδρομές.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν απλώς να μπουν και να ζητήσουν πληροφορίες στη ρεσεψιόν μας. Επιπλέον, τα αιτήματα για τις υπηρεσίες μας μπορούν να γίνουν μέσω email, τηλεφώνου και FB messenger.


Σύνδεσμος συμμετοχής