Μαθήματα Data Analytics

Φορέας: CuriousIQ AMKE
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Καυκάσου 151, Αθήνα, Ελλάδα

6η Δημοτική Κοινότητα (Bόρειες κεντρικές συνοικίες – Πατήσια, Κυψέλη)

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός 
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Κατόπιν συνεννόησης με τον εξυπηρετούμενο
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΓΓΛΙΚΑ

Περιγραφή

Λεπτομέρειες μαθήματος Data Analytics

​Το πρόγραμμα Data Analytics του CuriousIQ έχει σχεδιαστεί για μαθητές με έντονο ενδιαφέρον για την ανάλυση δεδομένων και θα ήθελαν να προωθήσουν τις γνώσεις τους με πρακτική εμπειρία χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες στον κόσμο των δεδομένων. Η ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος θα σας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για την επίλυση των πιο συνηθισμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε οργανισμός μέσω της ανάλυσης των δεδομένων του. Θα μπορείτε να αποκαλύψετε μοτίβα στα δεδομένα, να κατανοήσετε και να δημιουργήσετε KPI, να εκτελέσετε Ad-Hoc αναλυτικές πληροφορίες και να κατανοήσετε πώς να δημιουργήσετε πίνακες ελέγχου και αναφορές. Τελικά θα ανταγωνίζεστε για θέσεις εργασίας στον χώρο ανάλυσης δεδομένων που θα σας βοηθήσουν να προωθήσετε την καριέρα σας.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία μαθησιακά τρίμηνα:

Το πρώτο τρίμηνο θα επικεντρωθούμε σε θεμελιώδεις ενότητες σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία και τις πιθανότητες με ορισμένα πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής στο Excel. Αυτό θα χτίσει μια γερή βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε την υπόλοιπη πορεία.

Το δεύτερο τρίμηνο θα προχωρήσουμε σε πιο εμπεριστατωμένες αναλύσεις γύρω από το Excel και SQL εξετάζοντας τα θεμέλια και τη χρήση και των δύο λογισμικών. Θα μπορείτε να κατασκευάζετε και να εκτελείτε ερωτήματα SQL που συλλέγουν δεδομένα, να χρησιμοποιείτε αυτά τα δεδομένα για τη δημιουργία γραφημάτων, συγκεντρώσεων και την εξαγωγή βασικών στατιστικών χρησιμοποιώντας το Excel μεταξύ άλλων.

Το τρίτο τρίμηνο θα βουτήξουμε ακόμα πιο βαθιά στα αναλυτικά στοιχεία και θα εξερευνήσουμε τη χρήση του python με κάποια πρακτική εφαρμογή, θα χρησιμοποιήσουμε τις κύριες βιβλιοθήκες δεδομένων που χρησιμοποιούν οι εταιρείες όπως οι Pandas, Numpy, Matplotlib, Seaborn κ.λπ. και τέλος θα μάθουμε για τα βασικά της οπτικοποιήσης και θα εκτελέσουμε μερικά διασκεδαστικά παραδείγματα.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Μπορείτε να εγγραφείτε στο μάθημα κάνοντας εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο. Έχουμε μια διαδικασία αξιολόγησης για όλους τους ενδιαφερόμενους μαθητές. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Τεστ Μαθηματικών – Απαιτούνται ενδιάμεσες γνώσεις (λυκείου)
  • Τεστ Αγγλικών – Απαιτείται ενδιάμεση γνώση (B1/B2)

Λοιπές απαιτήσεις:

  • Βασικές γνώσεις Η/Υ
  • Κάρτα αιτούντος άσυλο / άδεια παραμονής ή κάρτα ανεργίας (αν υπάρχει)
  • 6+ ώρες / εβδομάδα δέσμευση

Σύνδεσμος συμμετοχής

This site is registered on wpml.org as a development site.