Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη στην Κοινότητα (CPW)

Φορέας: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΠΑΨΥ)
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Μπόταση 9, Αθήνα, Ελλάδα

1η Δημοτική Κοινότητα (Εμπορικό Τρίγωνο – Στάδιο-Ομόνοια-Πλάκα)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 09-02-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός
Επαγγελματίες / εθελοντές
  • ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ/ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • 24/7
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ
Χρηματοδότηση
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Περιγραφή

Τo Προσωπικό Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Κοινότητα(CPW) αποτελείται από μία ομάδα προσφύγων που έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες δεξιότητες και εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας (PFA), του Problem Management Plus (PM +) και της αλληλοβοήθειας (Peer Support Work – PSW) για την παροχή βασικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, στη μητρική τους γλώσσα. Οι CPW εποπτεύονται από εκπαιδευμένους ψυχολόγους ή κοινωνικούς λειτουργούς και αποτελούν μια γέφυρα μεταξύ της κοινότητας και των επαγγελματιών παρόχων υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Ποιούς αφορά η υπηρεσία CPW; Οι CPW εξυπηρετούν ενηλίκους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που ζουν με ψυχικές δυσκολίες, με συναισθηματική δυσφορία που σχετίζεται με την αναπηρία (ψυχική υγεία, σωματική), κοινωνική απομόνωση ή άλλη συγκεκριμένη ανάγκη, και ηλικιωμένους που χρειάζονται ψυχοκοινωνική στήριξη. ευάλωτα άτομα που χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη για να αναπτύξουν βασικές ικανότητες διαβίωσης.

Τι κάνουν οι CPW; Αξιολόγηση ψυχολογικών προβλημάτων και τον εντοπισμό των αναγκών, βασική ψυχοκοινωνική υποστήριξη, παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη, μηχανισμούς αντιμετώπισης σε άτομα με αναπηρία, ενδυνάμωση ατόμων με ειδικές ανάγκες, συνεδρίες αυτοβοήθειας, διευκόλυνση στις διασυνδέσεις με το προσωπικό του Δήμου και των ΜΚΟ, παραπομπή σε υπηρεσίες και συνδέσμους για εξειδικευμένη βοήθεια εάν χρειαστεί.

Πού και πώς λειτουργούν οι CPW;  Ατομικές συνεδρίες σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στα Εξάρχεια, online υποστήριξη και  επισκέψεις κατ’ οίκον, ανάλογα με τις ανάγκες των ωφελούμενων.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Πώς να παραπέμψετε τους δικαιούχους για υποστήριξη από το ψυχοκοινωνικό εργατικό δυναμικό CPW; Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα παραπομπής με το θέμα: Αίτηση για CPW στο: [email protected] Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: + 30-6932415956


Gallery

Δείτε Σχετικό Βίντεο