Κέντρο Σίτισης - Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων

Φορέας: Δήμος Αθηναίων
Είδος Φορέα: Τοπική αυτοδιοίκηση / Δήμος Αθηναίων

Δομοκού 2, Athens, Greece

1η Δημοτική Κοινότητα (Εμπορικό Τρίγωνο – Στάδιο-Ομόνοια-Πλάκα)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 28-02-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Άτομα σε κατάσταση δρόμου ή αστεγίας
  • Γενικός πληθυσμός
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • 24/7
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Περιγραφή

Περισσότεροι από 300 ωφελούμενοι άστεγοι λαμβάνουν τέσσερις φορές τον μήνα εβδομαδιαίο πακέτο τροφίμων μακράς διαρκείας. Η διανομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» κάθε εβδομάδα στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, τηλ. 210-5246515).

Μερίδες φαγητού στους ανθρώπους που παραμένουν στους δρόμους μοιράζουν καθημερινά και οι ομάδες Street Work του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Επιπλέον το Κέντρο Σίτισης διανέμει γεύματα σε δομές φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων της πόλης. Συγκεκριμένα, καθημερινά καλύπτουμε ανάγκες σίτισης στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στον ξενώνα αστέγων «Εστία των Αθηνών», στο Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου, στο Συσσίτιο «Ανθρώπων Γεύματα» της Equal Society, στο Σπίτι του Ηθοποιού, στη δομή αστέγων χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών «My Athens Hotel» και στη δομή φιλοξενίας της ΜΕΤΑΔΡΑΣΗΣ.

Συνολικά, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων διανέμει σε ημερήσια βάση περίπου 900- 1.200 πλήρη γεύματα.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία δίνονται οδηγίες και οι εξυπηρετούμενοι καλούνται να προσέλθουν στην κοινωνική υπηρεσία.


Gallery