Συνεχίζονται και φέτος: Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οργανώσεις από το ΚΕΜ. Δήλωσε συμμετοχή!

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμος Αθηναίων προσκαλεί ενδιαφερόμενους (σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΜΚΟ, και άλλες οργανώσεις) να δηλώσουν συμμετοχή σε δυο δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, Έλληνες αλλά και πρόσφυγες ή μετανάστες.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν ασκήσεις και παιχνίδια θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, δραστηριότητες δημιουργικής γραφής και τέχνης και εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας.

Στόχος των δράσεων είναι η προώθηση των αρχών του σεβασμού, της δημοκρατικής συνύπαρξης, της μη βίαιης επίλυσης συγκρούσεων και της αλληλεγγύης, καθώς και η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης και της κριτικής σκέψης.

Τα προγράμματα που υλοποιούνται διαδικτυακά ή διά ζώσης από τη θεατρολόγο του ΚΕΜ σε συνεργασία με τον/την εκπαιδευτικό της τάξης, απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες:

  • σχολικών μονάδων της Γενικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα και στο εξωτερικό,
  • τάξεων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων ολόκληρης της χώρας και
  • τάξεων καλλιτεχνικών εργαστηρίων ολόκληρης της χώρας.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος ή για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα παρακαλώ στείλτε email στο [email protected], υπόψη Κατερίνας Τίγκα.

Περισσότερα εδώ: https://www.cityofathens.gr/prosklisi-endiaferontos-ekpaide/