Με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων η διοργάνωση Refugee Week Greece 2022

Η εκδήλωση Refugee Week, θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας με πρωτοβουλία της Athens Comics Library, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, τον Ιούνιο του 2022.

Η πρωτοβουλία αποτελεί ένα φεστιβάλ πολιτισμού, που εντάσσεται σε ένα δυναμικό παγκόσμιο κίνημα, και προωθεί τη συνεισφορά, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο. Η διοργάνωση υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων μέσω του Τμήματος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Την επικοινωνία υποστηρίζουν το Refugee.info, το Refugee Trauma Initiative και το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR).

Την εκδήλωση επίσης υποστηρίζει η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Κάθε χρόνο, το Refugee Week έχει και μία διαφορετική θεματική. Για φέτος η θεματική είναι το «healing», η αμοιβαία φροντίδα και η ανθρώπινη ικανότητα για επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς που μας επηρεάζουν. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το αφήγημα γύρω από τις προσφυγικές, και όχι μόνο, κοινότητες, να μοιραστούμε τις ιστορίες μας και να θεραπεύσουμε μαζί σημαντικές προκλήσεις των σύγχρονων κοινωνιών.

Το Refugee Week είναι μια πλατφόρμα συμμετοχής και έκφρασης και ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση ή δραστηριότητα. Ήδη σημαντικοί οργανισμοί από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην προσπάθεια διαμοιράζοντας το μήνυμα για κοινωνική αλληλεγγύη, συμπερίληψη και κοινωνική ισότητα.  Δείτε εδώ πώς μπορείτε και εσείς να γίνετε μέρος της κοινότητάς μας.

Το Refugee Week Greece φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφορμή για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των φορέων, αλλά και για τη δημιουργία ενός θετικού μηνύματος ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να διεκδικήσουμε πιο συμμετοχικές και ισότιμες κοινωνίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας: [email protected]  +30 698 30 50 292   H επόμενη μηνιαία διαδικτυακή συνάντηση για να συν-σχεδιάσουμε το Refugee Week Greece 2022, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21/03 στις 12:00 και προσκαλούμε όλους τους οργανισμούς, την κοινότητα μας, καλλιτέχνες και ΜΜΕ να βρίσκονται μαζί μας.

Μπορείτε να συνδεθείτε μέσω του συνδέσμου: ΖΟΟΜ LINK

https://us02web.zoom.us/j/2491783927

Σας περιμένουμε όλους, για να μάθετε περισσότερα και να συζητήσουμε τις ιδέες σας!

Teaser ΒίντεοRefugee Week Greece 2022: https://youtu.be/PfYbZUCeUkw

Ακολουθήστε μας Instagram: @refugeeweekgreece

Facebook: https://www.facebook.com/refugeeweekgreece&source=gmail&ust=1647410423412000&usg=AOvVaw35t1VhgwbDGDhbldG6KTsH”>@refugeeweekgreece     

Change the narrative

Celebrate Culture

Heal together

#refugeeweekgreece #refugeeweekgreece2022 #refugeeweek #refugeeweek2022

#healtogether #communalhealing #changethenarrative #celebrateculture #communityled #festival

Διοργάνωση: Athens Comics Library με την υποστήριξη του Counterpoints Arts UK και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Υποστήριξη επικοινωνίας: Refugee Info, Refugee Trauma Initiative, Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (Athens Coordination Center for Migrant and Refugee issues – ACCMR).

  • Βρείτε το ΔΤ σε πολλές γλώσσες:

ΔΤ ΑΓΓΛΙΚΑ _Refugee Week Greece 2022

ΔΤ ΑΡΑΒΙΚΑ_Refugee Week Greece 2022

ΔΤ ΓΑΛΛΙΚΑ _Refugee Week Greece 2022

ΔΤ ΕΛΛΗΝΙΚΑ_Refugee Week Greece 2022

ΔΤ FARSI_Refugee Week Greece 2022