Καλοκαίρι στην Αθήνα με δράσεις για τα παιδιά

Το Καλοκαίρι μπορεί να έχει μπει για τα καλά στην πόλη αλλά η ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι και δράση δεν σταματά!

Η ομάδα εργασίας του ACCMR για την Εκπαίδευση και την  Ένταξη στο σχολείο συνέλεξε τις καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά, που περιλαμβάνουν επισκέψεις σε μουσεία, καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, δημιουργική απασχόληση και άλλα.

Αν δεν βλέπετε την οργάνωσή σας στην παρακάτω λίστα, μπορείτε πολύ απλά να ανεβάσετε τις δράσεις σας στην Ενότητα Δράσεις του www.accmr.gr και εμείς θα τις μοιραστούμε με το δίκτυό μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δημήτρη Κολιόπουλο, [email protected].

Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά 

 1. Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων | ΟΠΑΝΔΑ: Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Παιδιά σε Βιβλιοθήκες, Πράσινους Κήπους και Όμορφες Αυλές των Μουσείων

Βρείτε στον παραπάνω σύνδεσμο τις πλούσιες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, που διοργανώνει την καλοκαιρινή περίοδο ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων σε βιβλιοθήκες, μουσεία και κήπους της Αθήνας.

Οι δραστηριότητες προσφέρονται δωρεάν και περιλαμβάνουν καλλιτεχνικές, μουσικές, περιβαλλοντικές κι άλλες ενδιαφέρουσες θεματικές.

 1. Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων:  Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου, Αγίου Παύλου και Κάτω Πετραλώνων

Το πρόγραμμα της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου, Αγίου Παύλου και Κάτω Πετραλώνων, θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις περιόδους (τέσσερις εβδομάδες), από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:30 έως τις 14:30, και θα περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, εικαστικές δράσεις, μουσικοκινητική αγωγή, δραματοποίηση παραμυθιού, πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής, αερόβια άσκηση/αθλητικές δραστηριότητες (χούλα χουπ, φουσκωτές μπάλες, γιόγκα, κ.α.) και επιτραπέζια παιχνίδια.

Αναλυτικά οι περίοδοι:

1η περίοδος: 17- 21 Ιουνίου
2η περίοδος: 24- 28 Ιουνίου (*24/6 αργία)
3η περίοδος: 01 – 05 Ιουλίου
4η περίοδος: 08- 12 Ιουλίου

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/ περίοδο:
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου| 2 ομάδες των 15 παιδιών η καθεμία
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Αγίου Παύλου| 20 παιδιά
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Κάτω Πετραλώνων| 20 παιδιά

 1. Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων: Summer Camps 2024

Στόχος των Summer Camps είναι να προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα να διασκεδάσουν, αλλά και να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους μέσα από τα σπορ

Θα πραγματοποιηθούν από τις 17 Ιουνίου έως τις 26 Ιουλίου 2024 και για τρεις περιόδους των δύο εβδομάδων η κάθε μία στα Αθλητικά Κέντρα Γουδή, Ρουφ και Γκράβας, για παιδιά δημοτικού (χρονολογία γέννησης: 2012-2017), ενώ για πρώτη φορά θα λειτουργήσει πιλοτικά ένα ειδικό πρόγραμμα για ΑμεΑ στο Αθλητικό Κέντρο Γουδή.

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας των camps θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:30-16:00 τις ακόλουθες περιόδους:

 • Α’ Περίοδος: 17/06/2024 έως 28/06/2024 (*Διάρκεια: 9 μέρες λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος στις 24/6/2024)
 • Β’ Περίοδος: 01/07/2024 έως 12/07/2024 (Διάρκεια: 10 μέρες)
 • Γ’ Περίοδος: 15/07/2024 έως 26/07/2024 (Διάρκεια: 10 μέρες)
 1. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Καλοκαιρινές Δραστηριότητες για Παιδιά

Από την Δευτέρα 1η Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου, το Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων του ΕΕΣ θα πραγματοποιήσει πρωινές δράσεις για παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αθλητικές δράσεις, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εκδρομές σε μουσεία κ.α.

 1. Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Εργαστήριο Πολιτισμού-Πρόγραμμα Δημιουργικών Ομάδων για το Καλοκαίρι του 2024

Το πρόγραμμα των δράσεων υλοποιείται καθημερινά στο Εργαστήρι Πολιτισμού με δημιουργικές ομάδες, καθώς και εκμάθηση μητρικών και ξένων γλωσσών.

Οι δραστηριότητες των δημιουργικών ομάδων θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια ολόκληρου του Ιουλίου.

 1. Ένα Παιδί Ένας Κόσμος: Summer City Camp 2024

Για 10η συνεχή χρονιά μαθητές και μαθήτριες δημοτικού θα βρεθούν στους χώρους της οργάνωσης για το καλοκαιρινό πρόγραμμα του φορέα.

Πειράματα & κατασκευές, παιχνίδια γνώσεων & δεξιοτήτων, εκδρομές & εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους και φέτος.

 1. ΜΕΤΑδραση: Θερινό Πρόγραμμα Διδασκαλίας σε Παιδιά και Εφήβους

Η ΜΕΤΑδραση από 1η Ιουλίου και για τους καλοκαιρινούς μήνες, θα συνεχίσει τα μαθήματα για παιδιά και εφήβους, 4-18 ετών.

Το θερινό πρόγραμμα μαθημάτων ξεκινάει τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου και περιλαμβάνει διδασκαλία ελληνικών και αγγλικών σε παιδιά ηλικίας 6-18 ετών, διδασκαλία γερμανικών σε εφήβους 13-18 ετών, προετοιμασία για τις εξετάσεις αγγλικών TOEIC και δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 4 έως 6 ετών (Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 10:00-12:00).

Τα μαθήματα θα διεξάγονται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-18:00, στο εκπαιδευτικό κέντρο της ΜΕΤΑδρασης,  Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 75, Καλλιθέα, 3ος όροφος.

 1. Better Days Greece: GEKKO Summer School 2024

Το ετήσιο Θερινό Σχολείο του κέντρου μη τυπικής εκπαίδευσης «GEKKO», θα πραγματοποιηθεί από τις 8 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2024.

Πρόκειται για ένα ποικίλο πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει μαθήματα αγγλικών, ελληνικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, μαζί με μια ποικιλία ελκυστικών εργαστηρίων σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργαζόμενους οργανισμούς.

Τα μαθήματα θα γίνονται από Δευτέρα έως Πέμπτη με Παρασκευές αφιερωμένες σε εργαστήρια.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024

 1. SolidarityNow: Μαθήματα ελληνικών για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες

Τα μαθήματα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται στο Κέντρο Αλληλεγγύης στη οδό Δομοκού 2 στον Σταθμό Λαρίσης.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 210- 8220883.