Η Pfizer Hellas στηρίζει έμπρακτα τους πρόσφυγες στη χώρα μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

10 πρόσφυγες εργάζονται ήδη στη Pfizer στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

Mε μια σειρά δράσεων η Pfizer Hellas γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους εργαζόμενούς της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για βασικά θέματα που αφορούν στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν από την ομάδα Diversity, Equity & Inclusion της Pfizer Hellas σε συνεργασία με φορείς του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR), το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ)  και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ).

Οι πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των προσφύγων εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική της Pfizer παγκοσμίως για την ισότιμη αντιμετώπιση και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Μάλιστα, η Pfizer παγκοσμίως έχει δημιουργήσει την πρωτοβουλία Pfizer’s Refugee Leadership Initiative, μέσω της οποίας έχει δεσμευθεί παγκοσμίως να προσλάβει 100 πρόσφυγες. Ήδη η Pfizer Hellas έχει προσλάβει 10 πρόσφυγες, οι οποίοι εδώ και έναν χρόνο εργάζονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων  ξεκίνησαν με μια μεγάλη εκδήλωση στην οποία εκπρόσωποι του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR), του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ)  και του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) παρουσίασαν το έργο και την προσφορά του Δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης όχι μόνο των προσφύγων και μεταναστών αλλά και των ευάλωτων  πληθυσμιακών ομάδων που  βιώνουν τον αποκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση στην Αθήνα.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της Pfizer Hellas συγκέντρωσαν ρούχα και αθλητικά παπούτσια με στόχο, μέσω του δικτύου φορέων και δομών του ACCMR, να προσφέρουν έμπρακτη βοήθεια σε παιδιά και έφηβους πρόσφυγες.

Τέλος, οι εργαζόμενοι της Pfizer Hellas  συμμετείχαν στο πρόγραμμα Multaka Athens – Διαπολιτισμικές Περιηγήσεις στην Αθήνα που σχεδίασαν και υλοποίησαν το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Δήμος Αθηναίων. Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο τη συνάντηση πολιτισμών και την ανάδειξη του πολιτισμού ως κοινού μέσου εμπλουτισμού της ανθρώπινης συνύπαρξης. Οι διαπολιτισμικές περιηγήσεις δεν είναι ξεναγήσεις αλλά περιηγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με οδηγούς ανθρώπους με μεταναστευτικό ή προσφυγικό υπόβαθρο και αποσκοπεί στην καλλιέργεια της διαπολιτισμικής ενσυναίσθησης με σκοπό την αρμονική και δημιουργική συνύπαρξη των κατοίκων στην πόλη. Οι εργαζόμενοι της Pfizer Hellas περιηγήθηκαν στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς.

«Φέτος, στον απόηχο του συγκλονιστικου ναυαγίου στην Πύλο, τιμήσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σε συνεργασία με το Τμήμα Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α), που μας έδωσαν την ευκαιρία να  έρθουμε κοντά στους πρόσφυγες και στους μετανάστες κατανοώντας περισσότερο τη δύσκολη θέση που βρίσκονται αλλά και τον καθημερινό τους αγώνα για μια νέα, καλύτερη ζωή. Η κοινωνική ένταξη και η ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασίας μας αφορά όλους και γι’αυτό εμείς στη Pfizer Hellas το έχουμε θέσει ως προτεραιότητά μας προσφέροντας θέσεις εργασίας σε πρόσφυγες που αναζητούν στη χώρα μας μια καλύτερη ζωή», ανέφερε η κα. Λία Μπερτσιάδου Επικεφαλής της Diversity, Equity & Inclusion και του τμήματος Inflammation & Immunology της Pfizer Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

«Η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για την ένταξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού όσο και για την εμπέδωση μιας κουλτούρας συνύπαρξης στην ευρύτερη κοινωνία. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους της Pfizer σχετικά με το έργο του Δήμου Αθηναίων για την ένταξη προσφύγων και μεταναστών καθώς και για το έργο του ΚΥΑΔΑ και τους ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας να προσφέρουν ρουχισμό σε παιδιά και εφήβους εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Γνωρίζουμε ότι η Pfizer είναι μια εταιρεία που επιδιώκει έμπρακτα τη συμπερίληψη προσφύγων και μεταναστών στο εργατικό δυναμικό της και  ευελπιστούμε οι δράσεις, που σχεδιάσαμε μαζί με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, να αποτελέσουν το έναυσμα για μια ακόμα πιο εποικοδομητική συνεργασία»,  είπε η Μελίνα Δασκαλάκη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων και Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μίκα Παπαηλίου,  External Communications Manager, Pfizer Hellas

Email: [email protected]  , τηλ. 6944772699