«WELCOME 2024»: ACCMR Ημέρες Καριέρας για 4η χρονιά στην Αθήνα!

Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, 30 & 31 Μαΐου 2024

Οι Ημέρες Καριέρας «Welcome 2024» έρχονται για 4η χρονιά στην Αθήνα για 2 ημέρες, στις 30 & 31 Μαΐου 2024, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Η διήμερη δράση υλοποιείται με πρωτοβουλία της Ομάδας Εργασίας Ανάπτυξης Δεξιοτήτων & Πρόσβασης στην Αγορά Εργασίας του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και τη συμμετοχή πολλών φορέων και οργανώσεων που στηρίζουν την ένταξη.

Φέτος, με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ φορέων και επιχειρήσεων, η συμπερίληψη και η κατανόηση της διαφορετικότητας στους χώρους εργασίας βρίσκονται στο επίκεντρο. Την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο για επιχειρήσεις με θέμα «Δουλεύοντας με μετανάστες και πρόσφυγες: από τη συνέντευξη, στην πρόσληψη και τη συνεργασία». Εκπρόσωποι επιχειρήσεων και επαγγελματίες HR θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτό το εργαστήριο, το οποίο στοχεύει στην κατανόηση των βημάτων ένταξης μεταναστών και προσφύγων στους εργασιακούς χώρους που εκπροσωπούν, υιοθετώντας αρχές συμπερίληψης και κατανόησης της πολυπολιτισμικότητας. Το εργαστήριο θα προσφέρει εργαλεία για την πιο αποτελεσματική συνεργασία και ένταξη αυτών των ατόμων στις επιχειρήσεις τους.

Την Παρασκευή, 31/05/2024, υποψήφιοι που αναζητούν εργασία θα διασυνδεθούν με εταιρείες. Τη δεύτερη ημέρα, όπως κάθε χρόνο, εταιρείες από διαφορετικούς τομείς θα βρίσκονται στον χώρο του Σεραφείου για να συναντήσουν υποψήφιους/ες εργαζόμενους/ες, να διενεργήσουν συνεντεύξεις επιλογής προσωπικού στο περίπτερό τους και να λάβουν βιογραφικά σημειώματα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις και δράσεις με στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση των υποψηφίων για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών θα υπάρχει χώρος για δημιουργική απασχόληση παιδιών άνω των δύο ετών για τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή στη δράση, τόσο για τις συμμετέχουσες εταιρείες όσο και για τους/τις υποψηφίους/ιες, είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους και όλες ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος, ηλικίας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.ά.

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση

Η δράση WELCOME 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ομάδας Εργασίας Ανάπτυξης Δεξιοτήτων & Πρόσβασης στην Αγορά Εργασίας του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR). Η πρωτοβουλία υλοποιείται με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Φορείς που συμμετέχουν: ΔΟΜ, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ActionAid, Caritas Hellas, CRS, International Rescue Committee (IRC), ITHACA, METAdrasi, Solidarity Now, Junior Achievement Greece, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Sistech.

Λίγα λόγια για το ACCMR

Το ACCMR είναι ο πρώτος κόμβος συντονισμού στην Ελλάδα που φέρνει κοντά τον Δήμο Αθηναίων με την κοινωνία πολιτών, διεθνείς οργανισμούς και την κεντρική διοίκηση με στόχο τη διαμόρφωση καινοτόμων εργαλείων και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση προκλήσεων που αφορούν την κοινωνική ένταξη και συνοχή σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η λειτουργία του ACCMR υποστηρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη βάση τριμερούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων.

Λίγα λόγια για το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων είναι ένα σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας. Υπηρεσίες αθλητισμού, δράσεις πολιτισμού και ανοιχτά εργαστήρια, πρωτοβουλίες τεχνολογικής και κοινωνικής καινοτομίας στεγάζονται και φιλοξενούνται σε ένα σύγχρονο συγκρότημα, με μια κοινή επιδίωξη: να προσφέρουν νέες δυνατότητες, εκπαίδευση αλλά και ψυχαγωγία και να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας. Το Σεράφειο, εκτός από τη φιλοξενία αθλητικών δραστηριοτήτων, υλοποιεί σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για την προώθηση της καινοτομίας, της έρευνας, της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας στην πόλη. Οι σύγχρονες υποδομές του παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες, φιλοξενώντας καθημερινά φορείς, ιδρύματα, επιχειρήσεις και σχολεία, και συμβάλλοντας θετικά στη δημιουργία δεσμών και αξιών όπως η υγεία, η ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος, η ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφορία, η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Όλοι οι χώροι του Σεραφείου είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Το έργο του Σεραφείου υλοποιήθηκε από το δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για έργα ΕΣΠΑ 2014-2020).

 

Συμμετέχουσες επιχειρήσεις 31/05/2024:

AB VASSILOPOULOS FZEEN MOTODYNAMIKI STARBULK
AEGEO SPAS GALAXY MASSAGE NEWREST STIQ
BUTLY HELLAS JOBS POSEIDON HOTEL SWOT HOSPITALITY
CITYSKAL HR Flow Management Consulting RECRUITNOW TECHNEK
COSTA NAVARINO HYDROPLAN SAFEDOOR TELEPERFORMANCE
DOMES RESORTS KFC SANTIKOS COLLECTION TGI FRIDAYS
ELECTRA HOTELS KSM SIMOS FOOD GROUP TRENKWALDER
ELLA RESORTS MANIFEST SKYWALKER UNITED
ESTIA HOME ART MARBELLA SSP Hellas ZEUS INTERNATIONAL

 

Συντελεστές παράλληλων δράσεων:

Δήμος Αθηναίων – Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων. We are community Women on Top

 

Δείτε την ατζέντα σε ελληνικά & σε αγγλικά

Η πρόσκληση στις Ημέρες Καριέρας WELCOME 2024: ACCMR Ημέρες Καριέρας_3031 Μαϊου 2024

Η πρόσκληση προς τους ωφελούμενους στις παρακάτω γλώσσες:

 

Κάντε join στο event μας στο Facebook: https://shorturl.at/lbEYL