Μοιραζόμαστε πληροφορίες – Μένουμε ασφαλείς

 

Το Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) ανταποκρινόμενο στις ανάγκες που δημιουργούν τα νέα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, θέτει ξανά σε εφαρμογή την έκτακτη χαρτογράφηση υπηρεσιών και πρωτοβουλιών με στόχο τη σωστή ενημέρωση όσων δουλεύουν μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, και ωφελούμενων που μπορούν να διαβάσουν σε ελληνικά και αγγλικά (διαθέσιμες γλώσσες χαρτογράφησης).

 

Για να διαβάσετε ή να αποθηκεύσετε τη χαρτογράφηση πατήστε εδώ: https://bit.ly/2JGdAcj

 

Ας βοηθήσουμε να φτάσει η πληροφορία σε όσους/όσες έχουν ανάγκη!

 

Η έκτακτη χαρτογράφηση βασίζεται στην ήδη υπάρχουσα χαρτογράφηση της ψηφιακής πλατφόρμας του ACCMR στην οποία συμμετέχουν πάνω από 90 φορείς (Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και δομές του δήμου Αθηναίων). Επιπλέον, καλούμε όσους φορείς δεν είναι μέλη της πλατφόρμας και προσφέρουν υπηρεσίες/διοργανώνουν πρωτοβουλίες να επικοινωνήσουν μαζί μας εδώ

 

Για τις οργανώσεις που είναι ήδη μέλη της πλατφόρμας του ACCMR, η χαρτογράφηση θα ανανεώνεται κατόπιν συνεννόησης μέσω των ήδη διαμορφωμένων καναλιών επικοινωνίας. 

 

Τρόπος χρήσης χαρτογράφησης

 

Έχετε τη δυνατότητα να αναζητήσετε πληροφορίες ανά κατηγορία υπηρεσίας (π.χ. Υγεία, Eκπαίδευση κλπ) και ανά φορέα. Η διαδικασία είναι δυναμική δηλαδή η λίστα ανανεώνεται διαρκώς. Η φόρμα περιέχει 4 φύλλα: 1. Οδηγίες/Πληροφορίες 2. Υπηρεσίες από ΜΚΟ 3. Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων 4. Καλές Πρακτικές.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 

 

Το ACCMR δεν είναι υπεύθυνο για την παροχή των καταγεγραμμένων υπηρεσιών και συνεπώς δεν είναι σε θέση ούτε έχει αρμοδιότητα να απαντά σε ερωτήματα ωφελουμένων σχετικά με την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες ή σε άλλου είδους υποστήριξη.

 

For English: www.accmr.gr/en/news/953-covid-19-service-mapping-nov-2020.html?art=1