The Bahar Project: Δοκιμάστε συνταγές που μας ενώνουν!

 

Κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με την ActionAid Hellas σας προτείνουμε συνταγές και ιστορίες που μας ενώνουν από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και του κόσμου!

 

Όλες οι συνταγές περιλαμβάνoνται στο βιβλίο «The Bahar Project: Πολλές Συνταγές – Μία Πόλη», που τυπώθηκε με την οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέρος του προγράμματος «Τα Πρόσωπα της Μετανάστευσης» το οποίο διαχειρίζεται η ActionAid στην Ελλάδα. To βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2020 σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

 

Οι συνταγές αυτές ετοιμάστηκαν και παρουσιάστηκαν με πολλή αγάπη από δημιουργικές και δυνατές γυναίκες που ζουν στην Αθήνα σε τρεις γιορτές, οι οποίες διοργανώθηκαν από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2019 σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης στο πλαίσιο του “The Bahar Project”. Το “The Bahar Project” είναι μια πρωτοβουλία του ACCMR, οι τρεις δράσεις του οποίου πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη της διοργάνωσης “Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου 2018” του δήμου Αθηναίων με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι συνταγές έχουν τη δική τους ιστορία

 

Κάθε Σαββατοκύριακο οι γυναίκες που συμμετείχαν στο Bahar Project, μοιράζονται μαζί μας συνταγές μαγειρικής και συνύπαρξης!

 

Οι συνταγές και οι ιστορίες αναρτώνται κάθε εβδομάδα στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Τα Πρόσωπα της Μετανάστευσης». 

 

Η Άννα μας κάνει το τραπέζι με βερενίκι με γέμιση πατάτας

 

DSC02247

 

Την Κυριακή 26/4 η Άννα άνοιξε για εμάς την κουζίνα και την καρδιά της, μας έμαθε να φτιάχνουμε παραδοσιακό ουκρανικό βερενίκι και μας αφηγείται τη διαδρομή της. Γνωρίστε την!

 

Η Κα Βάσω μας κάνει το τραπέζι με σαλμά κεφτεδάκια 

 

Vaso

 

Το Σάββατο 2/5 η κα Βάσω μας υποδέχεται στην κουζίνα του κοινωνικού café Μύρτιλλο, μας μαθαίνει να φτιάχνουμε σαλμά κεφτεδάκια από την Ίμβρο απ΄όπου κατάγεται, και μοιράζεται μαζί μας τη δική της ιστορία μετανάστευσης και τις όμορφες αναμνήσεις που τη συνδέουν με το νησί. Γνωρίστε την! 

 

Philippines

 

Το Σάββατο 9/5 η Φιλιππινέζικη κοινότητα μας μαθαίνει τα μυστικά των νουντλς φτιάχνοντας πανσίτ ρυζιού με λαχανικά και κοτόπουλο ενώ η Ντέμπi και η Άϊβη μοιράζονται μαζί μας πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την κουλτούρα τους. Μάθετε περισσότερα!

 

ismini 500 350

 

Το Σάββατο 16/5 η Ισμήνη μας μαγειρεύει Ικαριώτικο σουφικό! Ανακαλύψτε την ιστορία πίσω από τη συνταγή!

 

maria voithos

 

Το Σάββατο 23/5 η Μαρία μας δίνει ιδέες για να χρησιμοποιούμε με διαφορετικό τρόπο υλικά που έχουμε ήδη στη διατροφή και την κουζίνα μας. Ανακαλύψτε δύο συνταγές από τη Νιγηρία, το μόι μόι (αλμυρή πουτίγκα φασολιών) και το ντοματόρυζο.