ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ CURING THE LIMBO

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται για ενημέρωση και εγγραφή στο πρόγραμμα Curing the Limbo κάθε Τρίτη & Πέμπτη 10:00 – 14:00 στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, στον 2ο όροφο.

 

τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 346 2528, 210 345 1586, 210 346 1167 | email: [email protected]

 

Το Curing the Limbo είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για την ένταξη αναγνωρισμένων ενήλικων (+18) προσφύγων που έχουν αποκτήσει άσυλο στην Ελλάδα από το 2015 και μετά. Για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος είναι βασικό οι ενδιαφερόμενοι να μιλούν μία από τις ακόλουθες γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί, Γαλλικά.

 

Με το Curing the Limbo, οι συμμετέχοντες παρακολούθουν μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, υπολογιστών και σεμινάρια οπτικοακουστικής έκφρασης (φωτογραφία, βίντεο, μουσική), ενώ καλύπτονται τα έξοδα για τις εξετάσεις πιστοποίησης στα μαθήματα γλώσσας και υπολογιστών. Το πρόγραμμα παρέχει συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, ώστε να βελτιώνεται η πρόσβαση στην αγορά εργασίας, διενεργεί σεμινάρια για τη διαδικασία ενοικίασης και χρηστής συντήρησης των ακινήτων, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα αίτησης για οικονομικά προσιτή κατοικία. Το πρόγραμμα επιχορηγεί το ενοίκιο σε 75 ακίνητα, για 6 μήνες. Με το Curing the Limbo οι πρόσφυγες δικτυώνονται στην πόλη, σχεδιάζουν και συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις των κατοίκων στις γειτονιές της Αθήνας.

 

για περισσότερες πληροφορίες: https://curingthelimbo.gr/blog/eggrafes-augoustos