Ένταξη προσφύγων, μεταναστών και ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην αγορά εργασίας

Εκπρόσωποι επιχειρήσεων βοηθούν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Ημερίδα εργασίας: «Οι επιχειρήσεις μιλούν: Προοπτικές ένταξης προσφύγων, μεταναστών και ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην αγορά εργασίας» θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου 2018 στο Impact Hub με συμμετοχή εκπροσώπων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από τους: International Rescue Committee, Generation 2.0 RED, Solidarity Now και το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων και είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

«‘Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εκπρόσωποι τόσων σημαντικών επιχειρήσεων και φορέων έχουν δηλώσει συμμετοχή στην ημερίδα αυτή η οποία δημιουργεί γέφυρες ανάμεσα σε εργοδότες, επωφελούμενων των προγραμμάτων μας και της τοπική κοινωνίας. Η πρόσβαση στην εργασία είναι αναγκαία για επιτυχή κοινωνική ένταξη τόσο των προσφύγων, όσο και γενικότερα των ευπαθών κοινωνικά ομάδων» είπε η Jana Frey, διευθύντρια της International Rescue Committee στην Ελλάδα.

«Η διαφορετικότητα στην εργασία δεν χρειάζεται, στην ουσία, επιχειρήματα υπεράσπισης. Μιλά από μόνη της και αποτελεί κινητήρια δύναμη στις κοινωνίες και στις επιχειρήσεις όπου συνιστά πραγματικότητα και καθημερινή πρακτική, συμβάλλοντας έτσι στην εξέλιξη και στην ακμή τους. Αυτή η εκδήλωση ευελπιστούμε να είναι και η αρχή μιας συντονισμένης προσπάθειας για να ανοίξει ο δρόμος σε νέες εργασιακές πρακτικές» δήλωσε η ομάδα του Generation 2.0 RED.

«Είναι στις προτεραιότητες μας η πρόσβαση στην αγορά εργασίας, η κατανόηση των προκλήσεων που υπάρχουν και η προσπάθεια για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Είναι συλλογική προσπάθεια των οργανισμών που υποστηρίζουν ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι προσβλέπουμε στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, καθώς και στην έμπρακτη υποστήριξη των διαπολιτισμικών δεσμών που ενθαρρύνουν την ειρηνική συνύπαρξη» είπε η Έλενα Μαυρομιχάλη, Solidarity Now.

«Η πρόσβαση και η απορρόφηση στην αγορά εργασίας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την αποτελεσματική ένταξη προσφύγων και άλλων ευπαθών ομάδων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το IRC και άλλες οργανώσεις-μέλη του ACCMR ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν τη δεύτερη εκδήλωση μέσα σε ένα εξάμηνο για το δύσκολο αυτό θέμα, δίνοντας τώρα την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να έρθουν σε άμεση επαφή και με εταιρίες» δήλωσε η ομάδα του Κέντρου Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) που λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με τον συντονισμό του Athens Partnership.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσηςwww.accmr.gr/attachments/article/645/εργασία_Agenda.pdf

Εγγραφείτε εδώwww.surveymonkey.com/r/9MMVVX7