Το 1ο Athens Civil Society Festival ολοκληρώθηκε: Μήνυμα αρμονικής και δημιουργικής συνύπαρξης από το ACCMR

Το ACCMR, με την υποστήριξη του  Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, συμμετείχε στην πολύχρωμη γιορτή ευαισθησίας, προσφοράς, αλληλεγγύης και συνεργασίας, που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Συν Αθηνάμε τη συμμετοχή περισσότερων από 200 οργανώσεων και φορέων.

Το 1ο Athens Civil Society Festival, που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο από τις 21 έως τις 23 Απριλίου – με ελεύθερη είσοδο  ήταν αφιερωμένο στο έργο και τις δράσεις των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών και την αλληλεπίδρασή τους με την πόλη και τους κατοίκους της.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε νέες οργανώσεις και ομάδες εθελοντών καθώς και ενεργούς πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να συμβάλουν σε μια πόλη πιο συμπεριληπτική και ανθρώπινη.

Καλωσορίσαμε την Άνοιξη με ποιήματα και λουλούδια   

Από την παρουσία μας στο φεστιβάλ δεν έλειψαν οι δράσεις με αφορμή την Άνοιξη με τις οποίες, μαζί με τους συνεργάτες μας, στείλαμε μήνυμα αρμονικής και δημιουργικής συνύπαρξης!

Το Σάββατο 22 Απριλίου, οι συμμετέχουσες στην ομάδα συγγραφής της HARTS – Hands on Refugees Talents and Sustainability, μέρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, μοιράστηκαν τα ποίηματά τους σε διαφορετικές γλώσσες και προσκάλεσαν τους κατοίκους της πόλης να πουν με ένα ποίημα τι σημαίνει η Άνοιξη για αυτούς. Έτσι το «Δέντρο των ποιημάτων» γέμισε με πολύχρωμους, πολύγλωσσους, πολύτροπους στίχους.

Η συγγραφική ομάδα της HARTS – HAnds on Refugees Talents and Sustainability μαζί!

 

Επισκέπτρια διανθίζει το ‘Δέντρο των ποιημάτων’ με τους δικούς της στίχους.

 

Η εντεταλμένη του Δήμου Αθηναίων για την Υποστήριξη και Κοινωνική Ένταξη Μεταναστών και Προσφύγων, Μελίνα Δασκαλάκη, συμμετείχε στη δράση.

 

Την Κυριακή 23 Απριλίου, με την καθοδήγηση της  Ένωσης Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα, μέλη της ουκρανικής κοινότητας και επισκέπτες έφτιαξαν λουλουδένιες στέκες και άλλα αντικείμενα σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια. Οι κατασκευές ομόρφυναν ακόμα περισσότερο με τα πολύχρωμα λουλούδια από ύφασμα που δημιούργησαν πρόσφυγες, μετανάστες και επισκέπτες του φεστιβάλ στο ανοιχτό εργαστήριο που διοργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS με στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της συμπερίληψης.

Η Hanna Oliynych (Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα) καλωσορίζει τους συμμετέχοντες στο εργάστήριο.

 

 

…Με τις δημιουργίες μας!