“WELCOME”: Εβδομάδα καριέρας για τη Φιλοξενία 14 – 17 Φεβρουαρίου 2022 Αθήνα και Θεσσαλονίκη

“WELCOME”: Εβδομάδα καριέρας για τη Φιλοξενία

14 – 17 Φεβρουαρίου 2022

Αθήνα και Θεσσαλονίκη

?Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της Εβδομάδας Καριέρας για τη Φιλοξενία: https://hospitalitycareer.wixsite.com/hospitalityweek/athens

Με άξονα τη Φιλοξενία, η Επιτροπή Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ενδυνάμωσης μέσω της Εργασίας – Livelihoods του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) και το πρόγραμμα HELIOS που υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, διοργανώνουν την Εβδομάδα καριέρας με τίτλο “WELCOME”.

Η δράση θα λάβει χώρα από τις 14 έως και τις 17 Φεβρουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου διασύνδεσης και επικοινωνίας μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και υποψήφιων εργαζομένων προσφύγων και μεταναστών, με σκοπό την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας.

 

  • Συνημμένη θα βρείτε την ατζέντα της εκδήλωσης

 

Η πρωτοβουλία “WELCOME” απαρτίζεται από τρεις διακριτές, αλλά συνδεόμενες δράσεις. Πιο συγκεκριμένα:

  • Δευτέρα, 14/02/2022: Ημέρα Καριέρας για τη Φιλοξενία, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων. Διάρκεια δράσης: 09:30-17:30.

  • Τρίτη, 15/02/2022: Ψηφιακή ημερίδα με θέμα «Οι προοπτικές απασχόλησης στον τομέα της Φιλοξενίας στην Ελλάδα». Διάρκεια δράσης: 10:00-16:30.

  • Πέμπτη, 17/02/2022: Ημέρα Καριέρας για τη Φιλοξενία, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Κατσάνειο Γήπεδο Βόλεϊ, Ν.Γ.Σ.Θ. Ηρακλή με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων. Διάρκεια δράσης: 10:00-15:30.

 

Οι δράσεις εστιάζουν στη διασύνδεση εταιρειών από τον τομέα της Φιλοξενίας με υποψήφιους μετανάστες και πρόσφυγες που αναζητούν εργασία. Η διοργάνωση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή εταιρειών και οργανισμών με εμπειρία στο χώρο, που αναζητούν κατάλληλους υποψηφίους, διαφορετικών ειδικοτήτων για τη στελέχωση διαθέσιμων θέσεων εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών της εβδομάδας καριέρας “WELCOME” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων (14 και 17/02/2022), θα πραγματοποιηθούν επίσης ειδικές συνεδρίες με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ επιχειρήσεων – εργοδοτών.

Η εβδομάδα καριέρας “WELCOME” διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση

Οι δύο δράσεις της εβδομάδας καριέρας στη Φιλοξενία που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα αποτελούν μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ενδυνάμωσης μέσω της Εργασίας – Livelihoods του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR). Η πρωτοβουλία υλοποιείται με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS. Φορείς που συμμετέχουν: ΔΟΜ, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθηναίων (ΚΕΜ), ActionAid, Caritas Hellas, CRS, Human Rights 360, International Rescue Committee (IRCHellas), SolidarityNow.

Η δράση Ημέρας Καριέρας για τη Φιλοξενία που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη αποτελεί πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

 Λίγα λόγια για το ACCMR

Το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (Athens Coordination Center for Migrant & Refugee issues – ACCMR) είναι ο πρώτος κόμβος συντονισμού στην Ελλάδα που φέρνει κοντά την τοπική αυτοδιοίκηση με την κοινωνία πολιτών, διεθνείς οργανισμούς και την κεντρική διοίκηση με στόχο τη διαμόρφωση καινοτόμων εργαλείων και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση προκλήσεων που αφορούν την κοινωνική ένταξη και συνοχή σε τοπικό επίπεδο. Από τον Απρίλιο του 2020, η λειτουργία του ACCMR υποστηρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη βάση τριμερούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα HELIOS

Το ενταξιακό πρόγραμμα HELIOS που υλοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στοχεύει στην προώθηση και στήριξη της ένταξης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην ελληνική κοινωνία. Οι δράσεις και οι πυλώνες του προγράμματος εστιάζουν σε μαθήματα ένταξης, στη στήριξη της στέγασης και της απασχόλησης των ωφελούμενων, την παρακολούθηση της διαδικασίας ένταξής τους και την ευαισθητοποίηση των κοινοτήτων υποδοχής.

Λίγα λόγια για το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων είναι ένα σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας. Υπηρεσίες αθλητισμού, δράσεις πολιτισμού και ανοιχτά εργαστήρια, πρωτοβουλίες τεχνολογικής και κοινωνικής καινοτομίας, στεγάζονται και φιλοξενούνται σε ένα σύγχρονο συγκρότημα, με μια κοινή επιδίωξη: να προσφέρουν νέες δυνατότητες, εκπαίδευση αλλά και ψυχαγωγία και να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας. Το έργο του Σεραφείου υλοποιήθηκε από το Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για έργα ΕΣΠΑ 2014-2020).

Για την υλοποίηση της δράσης θα τηρηθούν οι ισχύοντες κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα σχετικά με την πανδημία Covid-19. Για την είσοδο στο χώρο της δράσης οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιδείξουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή έγκυρο πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα 48-ωρου rapid test μαζί με το αντίστοιχο ταυτοποιητικό τους έγγραφο.

**Η ψηφιακή ημερίδα θα υποστηρίζεται με παράλληλη διερμηνεία στα αγγλικά, αραβικά, γαλλικά και φαρσί.

Οι δράσεις προσφέρονται δωρεάν τόσο προς τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις όσο και στους υποψήφιους εργαζόμενους.

 Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

ΔΟΜ Ελλάδος, Χριστίνα Νικολαΐδου, Τηλ + 30 210 – 9919040 εσ. 248, Email: [email protected]