Υποστηρίξτε την ποδοσφαιρική ομάδα του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Αθήνα κι αποτελείται από προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες, φυσικά πρόσωπα κι επαγγελματίες που εργάζονται από κοινού στην υποστήριξη, την ενδυνάμωση, τη συμπερίληψη και την ένταξη των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων, των μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς, καθώς και των ανιθαγενών.

Το ποδόσφαιρο αποτελεί ιδανικό εργαλείο για την επίτευξη της συμπερίληψης των νεοεισερχομένων στην κοινωνία υποδοχής. Ο αθλητισμός θεωρείται ως ένα πολύτιμο όχημα για τους νέους ούτως ώστε να κερδίσουν αυτοπεποίθηση στους ίδιους τους εαυτούς τους, σφυρηλατώντας ένα δυνατό χαρακτήρα. Μέσα από την ποδοσφαιρική ομάδα, ως σωματείο προσφυγικών και μεταναστευτικών κοινοτήτων, στοχεύει στο να αναδείξει όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ομάδας στην καθημερινότητά τους. Αυτό το εγχείρημα δίνει τη δυνατότητα μίας ισχυρής αλληλεπίδρασης ανάμεσα στις διαφορετικές εθνικότητες που συγκροτούν την ομάδα (Νιγηρία, Κονγκό, Καμερούν, Γουινέα, Ακτή Ελεφαντοστού, Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ, Ελλάδα κ.ά.) και λειτουργεί, ακόμα, ως ένα εργαλείο χαρτογράφησης που συγκεντρώνει τις προκλήσεις και τις ανάγκες των κοινοτήτων.

Η ομάδα προέκυψε ως ανάγκη από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες πριν από τρία χρόνια και τα τελευταία 2,5 τρέχει χωρίς καμία χρηματοδότηση – κάθε χρονιά, είναι χαρακτηριστικό πως καταφέρνει να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα μέσα από δωρεές. 

Σήμερα βρίσκεται στην ευτυχή θέση να βλέπει τους καρπούς των προσπαθειών της, με τη συνεχή αγωνιστική άνοδο των παικτών και τη διεκδίκηση μεταγραφών σε μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα, έχουν βοηθηθεί πολλά παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας, στην εκπαίδευση, στις κοινωνικές υπηρεσίες, ωστόσο, είναι τέτοια, πλέον, η πίεση από τις τρέχουσες ανάγκες που οι προκλήσεις καθίστανται υπερβατικές. 

Για να καταφέρει να διατηρήσει τον αντίκτυπό της, η ομάδα έχει ανάγκη να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα.

Πιο συγκεκριμένα,

– 1,500 € για τη συμμετοχή στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα (anexartito.com)

– 2,500 € για τον εξοπλισμό της ομάδας (παπούτσια, εμφανίσεις, κουτί πρώτων βοηθειών, μπάλες ποδοσφαίρου κ.ά.)

– 1000 € για αναλώσιμα είδη ( νερά, ενεργειακές μπάρες κ.ά.)

Για το λόγο αυτό το τελευταίο διάστημα τρέχει στην πλατφόρμα του Give and Fund μία χρηματοδοτική καμπάνια υποστήριξης με τη βοήθεια της οποίας φιλοδοξείται να καλυφθούν έστω τα πιο άμεσα και πιεστικά λειτουργικά έξοδα. Για λεπτομέρειες και για να ενισχύσετε την ομάδα, ακολουθήστε τον σύνδεσμο.

Για την ομάδα και τα νέα της μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα του Φόρουμ στο Instagram: gfr_fc_athens καθώς κι από τα social media του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων στο Facebook (https://www.facebook.com/Greekforumofrefugees), στο Twitter (https://twitter.com/Refugeegr) και στο Instagram (@greekforumofrefugees). 

Κάθε υποστήριξη ή συνεισφορά είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη!