Προσφέρθηκαν 1.200 δωρεάν self-test σε δομές υποστήριξης ανηλίκων με την υποστήριξη του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ

 

Ένας μεγάλος αριθμός self – test και μασκών εξασφαλίστηκε και παραδόθηκε σε 6 οργανώσεις – μέλη του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων – ACCMR που υποστηρίζουν παιδιά πρόσφυγες, χάρη στην προσφορά του Κέντρου Ημέρας ‘Βαβέλ (μονάδα ψυχικής υγείας για μετανάστες) της Συν-ειρμός ΑμΚΕ Κοιν. Αλληλεγγύης.

Η πρωτοβουλία διευκολύνει την πρόσβαση ανηλίκων σε δωρεάν self -test, ζήτημα που αναδείχθηκε από την ομάδα εργασίας του ACCMR για θέματα υγείας.

Μελη της ομάδας που εργάζονται με ευάλωτους ανήλικους, αναφέρθηκαν στις πρακτικές δυσκολίες να προμηθευτούν επαρκή αριθμό self-test, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η συμμετοχή ενός αριθμού παιδιών σε αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.

Κατόπιν καταγραφής των αναγκών σε self-test των δομών που παρέχουν υπηρεσίες σε ανήλικους πρόσφυγες, το ACCMR, με την άμεση ανταπόκριση της Βαβέλ, κατάφερε να διασφαλίσει την κάλυψη των αναγκών 9 δομών από 6 οργανώσεις – μέλη του ACCMR για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων ενώ η προσπάθεια για αναζήτηση δωρητών αλλά και βελτίωσης του πλαισίου θα συνεχιστεί.

Τα 1.200 self – test, που διατέθηκαν δωρεάν στις οργανώσεις, είναι μέρος μιας μεγαλύτερης δωρεάς που έλαβε το Βαβέλ από τη γερμανική οργάνωση Civilfleet – support e.V. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η γερμανική οργάνωση καταβάλλει προσπάθειες για την προμήθεια και αποστολή περισσότερων self-test στο άμεσο μέλλον.

 

Φωτογραφία: Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων (ΣΜΑΝ)