Κέντρο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθηναίων: Προπαρασκευαστικά σεμινάρια για τις εξετάσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου

 

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Αθηναίων και η βραβευμένη συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου θα προσφέρουν σε πρόσφυγες και μετανάστες, από τον Απρίλιο 2021, σειρά προπαρασκευαστικών σεμιναρίων με αντικείμενο τις φετινές εξετάσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

 

Τα δωρεάν σεμινάρια θα ξεκινήσουν αρχές Απριλίου και θα διεξαχθούν διαδικτυακά σε δίωρα εβδομαδιαία σεμινάρια. Οι αιτήσεις ξεκινούν άμεσα και γίνονται ηλεκτρονικά.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 5246722 ή να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

 

Οι υποψήφιοι για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) του Υπουργείου Εσωτερικών, εξετάζονται στην ελληνική γλώσσα, με έμφαση στην κατανόηση και στην παραγωγή του προφορικού και γραπτού λόγου, καθώς και στις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Γεωγραφία, Ιστορία, Πολιτισμός και Πολιτικοί Θεσμοί της Ελλάδας. Με την απόκτηση του πιστοποιητικού, οι υποψήφιοι, στο τελικό πλέον στάδιο, περνούν από σύντομη συνέντευξη προκειμένου να διαπιστωθεί η κοινωνική και οικονομική τους ένταξη.

 

ΣωτηΤριανταφυλλου φωτο2

 

Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι ιστορικός και συγγραφέας. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ το 1979 και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Nice και της Αθήνας. Έκανε διδακτορικές σπουδές στην Αμερικανική Ιστορία (στο Παρίσι, ΕΗΕSS) και στην Ιστορία της Αμερικανικής Πόλης (στη Νέα Υόρκη, NYU) και μεταδιδακτορικές στην ιστορία των μαθηματικών, στη ρωσική ιστορία και στις διεθνείς σχέσεις. Ειδικεύτηκε στην ιστορία του Ψυχρού Πολέμου.

 

kem ok rgb

 

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης γλώσσας σε μετανάστες και πρόσφυγες (αρχαρίων και προχωρημένων). Διεξάγονται και μαθήματα προετοιμασίας για την πιστοποίηση επαρκούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την υπαγωγή των ενδιαφερόμενων στο καθεστώς του «επί μακρόν διαμένοντος».

 

Οι δράσεις του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών υλοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου – ΕΣΠΑ 2014-2020.