Πρόσβαση στην εργασία – Το παράδειγμα της Καρδίτσας

 

Φωτογραφία: Θοδωρής Νικολάου

 

Η πόλη της Καρδίτσας, μέλος του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Αθηναίων, αναδεικνύεται ως ένα ιδιαίτερα θετικό παράδειγμα στην ελληνική πραγματικότητα σε ό,τι αφορά την ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας. Το πρόσφατο άρθρο του SOLOMON mag με τίτλο “Η Ελλάδα θα μετανιώσει που δεν μας αξιοποίησε” το οποίο εντάσσεται σε μια μεγάλη έρευνα σχετικά με την εργασιακή πραγματικότητα των ανθρώπων σε κίνηση (αιτούντων άσυλο, προσφύγων, μεταναστών) στην Ελλάδα στη συγκυρία της πανδημίας, παρουσιάζει πώς η Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΝΚΕ δείχνει τον δρόμο.

 

Όπως αναφέρεται, στην ΑΝΚΑ, για υπηρεσίες που σχετίζονται με τους πρόσφυγες, απασχολούνται 36 άτομα. Τα προβλήματα που αλλού προκύπτουν από την άρνηση ενός τραπεζικού υπαλλήλου να ανοίξει λογαριασμό έχουν αποφευχθεί, μέσα από τη συνεργασία με την Συνεταιριστική Καρδίτσας, ενώ στην επαφή των προσφύγων με δημόσιες υπηρεσίες υπάρχει η υποστήριξη διερμηνέων και κοινωνικών λειτουργών. Επίσης επισημαίνεται ότι οι πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στην πόλη συμμετέχουν στην προσπάθεια ένταξης και όσων φτάνουν αργότερα.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://wearesolomon.com/mag/on-the-move-el/h-ellada-tha-metaniwsei-poy-den-mas-aksiopoihse/?lang=el