AntetokounBros Academy

AntetokounBros Academy

Website

Το όραμα της AntetokounBros Academy είναι να αποτελέσει ένα κοινωφελές πρόγραμμα στην Αθήνα, το οποίο να συνδυάζει αθλητικές δεξιότητες και δεξιότητες ζωής, προκειμένου να απελευθερώσει ευκαιρίες ανάπτυξης για 100 παιδιά κάθε χρόνο. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του οράματος του CAF Foundation, που συνοψίζεται στο μότο «η ευκαιρία τροφοδοτεί δυνατότητες», και δημιουργήθηκε από τον Γιάννη, τον Θανάση, τον Κώστα και τον Άλεξ Αντετοκούνμπο, σε συνεργασία με τη Nike και το Ίδρυμα Ωνάση.

Μέσα από εβδομαδιαίες προπονήσεις μπάσκετ, εργαστήρια, ομιλίες και υποτροφίες, το πρόγραμμα αποσκοπεί να δώσει τις ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που θα ωφεληθούν περισσότερο από αυτό.


Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συμβολή της Nike, που εστιάζει στο παιχνίδι για να βοηθήσει όλα τα παιδιά να ξεδιπλώσουν πλήρως τις δυνατότητές τους επειδή μια ενεργή επόμενη γενιά σημαίνει ένα πιο δίκαιο και καλύτερο μέλλον, του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο επιμελείται και υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών για τις δεξιότητες ζωής, καθώς και του Οργανισμού Eurohoops που έχει αναλάβει την υλοποίηση των προπονήσεων μπάσκετ αλλά τη συνολική εφαρμογή του προγράμματος.


Επικεφαλής προπονήτρια είναι για άλλη μια χρονιά η Εβίνα Μάλτση, θρυλική μορφή του μπάσκετ που έχει γράψει ιστορία με τα κατορθώματα, τις επιδόσεις και το αθλητικό ήθος της.

Το πρόγραμμα της AntetokounBros Academy περιλαμβάνει προπονήσεις μπάσκετ δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Σαββατοκύριακο,  που διεξάγονται στα δύο ανακαινισμένα από τη Nike γήπεδα μπάσκετ στις περιοχές των Σεπολίων και των Ελληνορώσων, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΤΕΒΑ και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.


Το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου χάρη σε μια σειρά από workshops που διεξάγονται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Βιωματικά εργαστήρια, θεωρητικές αναλύσεις του παιχνιδιού από την προπονητική ομάδα του Eurohoops και inspirational speeches από καταξιωμένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε διάφορα πεδία αλλά και σπουδαίους αθλητές, προσβλέπουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και στην παρακίνησή τους για να κατακτήσουν τα όνειρά τους.


Οι συμμετέχοντες και οι μαθητευόμενοι προπονητές θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να διεκδικήσουν αθλητικές και εκπαιδευτικές υποτροφίες με σπουδαίες προοπτικές εξέλιξης. Προσφέρονται έξι ετήσιες υποτροφίες προπόνησης, με χορηγία της Nike, σε ακαδημίες στην Αθήνα. Παράλληλα, ο/η απόφοιτος της AntetokounBros Academy με την καλύτερη επίδοση στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα λάβει την πανεπιστημιακή υποτροφία “One of a Kind” από το Ίδρυμα Ωνάση. Επιπλέον, ένας/μία μαθητευόμενος/-η προπονητής/προπονήτρια θα επιλεγεί για περαιτέρω εκπαίδευση, με χορηγία της Nike, αποκτώντας την ευκαιρία να εργαστεί ως κόουτς.


Το ταξίδι δεν τελειώνει στο γήπεδο του μπάσκετ. Η AntetokounBros Academy δημιούργησε μια κοινότητα, όπου ο καθένας και η καθεμία μπορούν να παίζουν ως ίσοι προς ίσους και να μαθαίνουν μέσα από την προπόνηση. Η καταγωγή, το κοινωνικό περιβάλλον και τα προσωπικά βιώματα ανήκουν στο παρελθόν ως μέρος της ταυτότητάς μας – αυτά είναι οι γερές ρίζες. Στο μέλλον ανήκουν η αφοσίωση στον στόχο, η εκπαίδευση και το άλμα της πίστης – αυτά αποτελούν τα φτερά. Μέσω της AntetokounBros Academy, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πρωταθλητής και δύο φορές MVP του NBA, μαζί με την οικογένειά του προσφέρουν σε νέα παιδιά από ευάλωτες κοινότητες την ευκαιρία, που οι ίδιοι δεν είχαν στην ηλικία τους, για να κάνουν άλματα στη ζωή τους.


Προσφέρουν όμως και έναν καθρέφτη για να αντικρίσουν όλοι μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Η εκπαίδευση στον αθλητισμό σημαίνει συμμετοχή σε κοινές εμπειρίες, αξίες, συναισθήματα και όνειρα. Σημαίνει τη μοναδική στιγμή όπου ένας παίζει και κερδίζουν όλοι, όπου όλοι προσπαθούν για να τα καταφέρει ένας. Στόχος του προγράμματος της Ακαδημίας είναι να μεταδώσει σε νέους ανθρώπους τις αξίες που ανέβασαν την οικογένεια Αντετοκούνμπο στην κορυφή των προτύπων. Να δείξει έναν τρόπο για το πώς πραγματοποιείς τα όνειρά σου αλλάζοντας κατεύθυνση στη ζωή, αλλά μένοντας ο εαυτός σου.


 www.antetokounbrosacademy.net.