"Welcome Through Football" πρόγραμμα για παιδιά πρόσφυγες (7-11 ετών)

Η Athens Comics Library συνεργάζεται με την ΠΑΕ Α.Ε.Κ. στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Welcome Through Football που υλοποιείται από το 2019 σε διαφορετικές χώρες σε συνεργασία με κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες. Αναγνωρίζοντας την αξία του αθλητισμού γενικότερα και του ποδοσφαίρου ειδικότερα, το πρόγραμμα στοχεύει στην κοινωνική ένταξη, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, αλλά και τη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στη διάρκεια τριών ετών και περιλαμβάνει τρεις φάσεις, οι οποίες απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες με κοινή μεθοδολογία και προσέγγιση ώστε να:
προσφέρει στους συμμετέχοντες μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική εμπειρία, η οποία μπορεί να έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στη ζωή τους.
τους εξοπλίσει με γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη
ενισχύσει την αυτοπεποίθηση την αυτοεκτίμηση, την ψυχική τους υγεία και να καλλιεργήσει το αίσθημα του ανήκειν
λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για θέματα διακρίσεων, ισότητας και κοινωνικής αποδοχής.

Για την πρώτη φάση του προγράμματος που θα ξεκινήσει τον Μάιο και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, προσκαλούμε παιδιά πρόσφυγες (7-11 ετών), όλων των φύλων, και τους φροντιστές τους να δηλώσουν συμμετοχή.

Οι συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες και θα διαρκούν 4 ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν από την τεχνική ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, να γνωρίσουν τους παίκτες της ομάδας, να παρακολουθήσουν αγώνες κλπ. Η μετάβαση στο χώρο των συναντήσεων θα γίνεται με βάν της ομάδας, ενώ όλα τα παιδιά θα προμηθευτούν αθλητικό εξοπλισμό (ρούχα, παπούτσια, τσάντες κλπ).

Στόχος είναι η δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας, για αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα θα φροντίσουν να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες εμπειρίες, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους φροντιστές τους.

Σημαντικές Πληροφορίες:

Πότε: Μάιος-Ιούλιος 2021
Πού: Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, εγκαταστάσεις συνεργαζόμενων ακαδημιών Α.Ε.Κ., προπονητικό κέντρο Α.Ε.Κ.
Ποιος: παιδιά πρόσφυγες όλων των φύλων, ηλικίας 7-11 ετών (προσκαλούμε ιδιαίτερα νέα κορίτσια να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, ενθαρρύνοντας έτσι την ίση εκπροσώπηση των φύλων στο Πρόγραμμα)
Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected] (δηλώστε αμεσα συμμετοχή γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες)
Για ερωτήσεις και πληροφορίες: [email protected]
6983050292

*Η Α.Ε.Κ. είναι ένα Ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1924 ως τμήμα του ιστορικού συλλόγου «Αθλητική Ένωση Kωνσταντινουπόλεως». Είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες ομάδες της χώρας, έχοντας διακριθεί στην Ευρώπη και έχοντας κατακτήσει πολλούς τίτλους στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα της Ελλάδας που κατάφερε να φτάσει στους 4 του ΟΥΕΦΑ (1977) και δύο φορές στους 8 του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης (1997, 1998). Επίσης η πρώτη ελληνική ομάδα που έφτασε στους 8 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1969) και η πρώτη που συμμετείχε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (1995). Οι Έλληνες Κωνσταντινουπολίτες που εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, μαζί με Έλληνες αθλητές του Πέρα Κλουμπ, συναντιόντουσαν σε ένα αθλητικό μαγαζί ιδιοκτησίας των Αιμίλιου και Μενέλαου Ιωνά, στην οδό Βερανζέρου στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί δημιουργήθηκε η ιδέα της ΑΕΚ και ο ίδιος ο σύλλογος, ενώ οι διαδικασίες ίδρυσης ολοκληρώθηκαν το 1924. Η αρχική ιδεολογία του συλλόγου ήταν η συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων της Πόλης, αλλά και η διατήρηση της ιδεολογίας των Κωνσταντινουπολιτών μέσω ενός αθλητικού συλλόγου, που θα κρατά ζωντανά τα ήθη, τις αξίες και τις παραδόσεις των Ελλήνων προσφύγων. Οι αξίες της Α.Ε.Κ αντανακλώνται στο πολυεπίπεδο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ομάδας, με αντίκτυπο σε διαφορετικές κοινότητες.

*H Athens Comics Library σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει ένα χώρο έμπνευσης και δημιουργίας εμπειριών, μάθησης και εξερεύνησης, συναντήσεων και συμμετοχής, δημιουργικότητας και αποδοτικότητας. Στεγαζόμενη στο Impact Hub Athens, σε ένα ιστορικό κτίριο αρχιτεκτονικής του Ερνέστο Τσίλερ, στο κέντρο της Αθήνας, η βιβλιοθήκη μας αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον γνώσης, έμπνευσης και δημιουργίας. Από το 2019 με την υποστήριξη του RTI η Athens Comics Library λειτουργεί ως Baytna Hub προσφέροντας δημιουργική απασχόληση σε παιδιά πρόσφυγες και τους φροντιστές τους.