Πρεμιέρα του πρωτότυπου προσβάσιμου ντοκιμαντέρ “SAFEable”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Έμφυλης Βίας, και την καμπάνια «16 Ημέρες Ακτιβισμού για την Έμφυλη Βία» το Κέντρο Διοτίμα και η liminal σας προσκαλούν στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «SAFEable: Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη στην Ενημέρωση και Προστασία από την Έμφυλη Βία», σε σκηνοθεσία της Νιόβης Αναζίκου, το Σάββατο 10/12, 5.30 μμ, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός, Αθήνα).

Το SAFEable είναι ένα πλήρως προσβάσιμο ντοκιμαντέρ, που στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του συμμετείχαν ενεργά γυναίκες με αισθητηριακή αναπηρία. Μέσα από τις αφηγήσεις τους, αποτυπώνονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από κακοποιητικά περιβάλλοντα, ενώ διερευνάται η σχέση έμφυλης βίας και μισαναπηρισμού.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονίστρια την Μάρθα Μπάμπη. Θα μιλήσουν η Μαρία Θρασυβουλίδη από τη Liminal, η Έλια Χαρίδη από το Κέντρο Διοτίμα και η σκηνοθέτιδα. Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος και η Άγγαθα Καρρά, αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, Λεμονιά Κουμάκη, αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας & υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος κ.ά.

Το ντοκιμαντέρ SAFEable δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος που υλοποιούν οι δύο φορείς με την υποστήριξη της Alliance for Gender Equality in Europe . Το πρόγραμμα περιελάμβανε επιπλέον: Τη δημιουργία ενημερωτικής ιστοσελίδας για ζητήματα έμφυλης βίας και αναπηρίας, πλήρως προσβάσιμης σε άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες, βλ. εδώ 

INFO 
Πρεμιέρα ντοκιμαντέρ SAFEable: Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη στην Ενημέρωση και Προστασία από την Έμφυλη Βία
ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 22022
ΩΡΑ: 5.30μμ
ΤΟΠΟΣ: Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός, Αθήνα)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ – Δεν απαιτείται δέσμευση θέσεων.

Η εκδήλωση είναι καθολικά προσβάσιμη (Ακουστική Περιγραφή, Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ., Υποτιτλισμό SDH, Προσβάσιμος χώρος διεξαγωγής).