Πολυμεσική site-specific Performance WALKING IN LIGHT

H πολυμεσική site-specific performance WALKING IN LIGHT, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Έλενας Ζερβοπούλου και παραγωγή της Diversity United, υπό την αιγίδα και με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο κοινό στις 17 Μαρτίου στις 19.00 – 20.00 στο θέατρο Πλύφα (Κορυτσάς 39, Βοτανικός, Αθήνα).

Trailer & info

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση με το κοινό, μια site specific performance εμπνευσμένη από μαρτυρίες νέων προσφύγων που συνδυάζεται με video-προβολή και ζωντανή μουσική και αποκαλύπτει το εσωτερικό τους ταξίδι αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητά τους.

Με αφετηρία την άφιξή τους από τη θάλασσα στην πρώτη πόρτα της Ευρώπης, την Ελλάδα, χαράσσει την συναισθηματική τους πορεία όπως προέκυψε από βιωματικά εργαστήρια βίντεο, σωματικού θεάτρου, χορού και μουσικής.

Με οδηγό την ποιητική αφήγηση του Μουσταφά στο video-dance, οι performers σωματοποιούν τις εμπειρίες τους και μας επιτρέπουν να διεισδύσουμε στο εσωτερικό τους ταξίδι, όπου με φάρο την ανθεκτικότητά τους, την ανθρώπινη σύνδεση και την αλληλεγγύη, ανακαλύπτουν το μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στο φως. Θα γίνει συνοδοιπόρος η τοπική κοινωνία; Τοποθετώντας το κοινό στο κέντρο μιας εμπειρίας υποδοχής και αποδοχής, το προκαλούμε να πάρει θέση, να ευαισθητοποιηθεί και να βρει διαφορετικές λύσεις.

Το «Walking in Light» εμπιστεύεται το ανθρώπινο δυναμικό ρίχνοντας φως στις αξίες ανεκτικότητας, σεβασμού και κοινωνικής δικαιοσύνης. Υπερβαίνοντας τις δυσκολίες τους συμβολικά μέσα από τα «Μυστήρια Μετάβασης», οι πρόσφυγες μοιράζονται με το κοινό εξωστρέφεια και αισιοδοξία. Η ανάδειξη και η αναγνώριση της ανθεκτικότητας όσων έχουν υποφέρει λειτουργεί καθαρτικά και για την ευρύτερη κοινωνία.

Κράτηση θέσης

Είσοδος δωρεάν. Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συντελεστές

Σύλληψη, σκηνοθεσία, δραματουργία, παραγωγή : Έλενα Ζερβοπούλου

Eπιμέλεια θεατρικής performance : Εριφύλη Στεφανίδου

Video-dance

Σκηνοθεσία, σενάριο : Έλενα Ζερβοπούλου

Χορογράφοι : Lucia Pennacchia, Rossella Iacovone

Κάμερα : Nicola D’Αntona, Carlos Zuniga, Έλενα Ζερβοπούλου

Μοντάζ : Sergio Recchia

Μουσική σύνθεση : Roberto Re David

Sound design : Graziano Cammisa

Μουσικός (ngoni) / χορευτής : Dauda Conteh

Χορεύτρια : Justine Goussot

Χορογραφίες των δύο : Justine Goussot / Dauda Conteh

Μουσικός, στιχουργός / performer : Ousman Sowe

Performers : Camara Facinet, Hana Ganji, Jameel Khan, Tayeb Sarwari

Ηχητική επένδυση κομματιού “Κανένας” : Santiago Zuniga

Τεχνικός ήχου παράστασης : Νεφέλη Σταματογιανοπούλου

Φωτογραφίες : Μιχάλης Πατσούρας

Ευχαριστούμε τους Jey Fure, Sina Ebrahimi, Λένια Κοντογούρη, Στεφανία Κολιαράκη, Andrada Iaccobici, Εύα Παπανικολάκη.

Gallery