ΚΥΨΕΛΗ MUNDIAL 2024

ΚΥΨΕΛΗ MUNDIAL 2024 

Τουρνουά ποδοσφαίρου κοινοτήτων & Πολιτιστικό φεστιβάλ

11 & 12 Μαΐου 2024
Στάδιο Αλεπότρυπας – ΚΥΨΕΛΗ 

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, η Κοινότητα της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και το Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Vana Ba Afrika, σας παρουσιάζουν με μεγάλη χαρά το ΚΥΨΕΛΗ MUNDIAL: το πρώτο τουρνουά ποδοσφαίρου και πολιτιστικό φεστιβάλ από κοινότητες μεταναστών και προσφύγων στην Αθήνα.

Είσοδος: ΔΩΡΕΑΝ για όλους!

Ποδοσφαιρικοί αγώνες: Παρακολουθήστε το τουρνουά των κοινοτήτων σε 11×11 αγώνες ποδοσφαίρου με ανδρικές και γυναικείες ομάδες από μεταναστευτικές κοινότητες από Νιγηρία, Αλβανία, Σιέρα Λεόνε, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, από την Μαλακάσα, καθώς και ομάδων από την Κυψέλη, το Περιστέρι και την Καισαριανή.

�� Διαδραστικά εργαστήρια: Πάρτε μέρος σε διαδραστικά εργαστήρια μουσικής, χορού και αθλητισμού, όπου οι συμμετέχοντες όλων των ηλικιών μπορούν να μάθουν, να συνδεθούν και να εκφραστούν μέσω του πολιτισμού. 

�� Τέχνες & ψυχαγωγία: Ελάτε να παρακολουθήσετε μικροί και μεγάλοι κουκλοθέατρο, παραστάσεις θεάτρου και πολεμικών τεχνών, κάντε face-painting, κ.ά. 

�� Bazaar: Δοκιμάστε γεύσεις από Αίγυπτο, Αιθιοπία, Αλβανία, Αφγανιστάν, Γεωργία, Ιράν, Καμερούν, Κόνγκο, Ουκρανία, Σενεγάλη, Σουδάν, Τουρκία κ.α, βρείτε χειροποίητα δωράκια από όλο τον κόσμο, και ανακαλύψτε τις κοινότητες και συλλογικότητες των μεταναστών και προσφύγων στην Αθήνα. 

�� Ζωντανή μουσική & χορός: Καθώς ο ήλιος θα δύει, η σκηνή ζωντανεύει με μουσικούς και χορευτές από τη Συρία, το Κονγκό, τη Σιέρα Λεόνε, τη Νιγηρία, την Αίγυπτο, την Γεωργία, την Αλβανία το Αφγανιστάν, την Ελλάδα, και όχι μόνο! 

Στο 1ο ΚΥΨΕΛΗ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2024 συμμετέχουν: 

Ποδοσφαιρικές ομάδες: Apolonia FC απο την Αλβανική κοινότητα, Κοινότητα Καμερούν της Ελλάδας, Cheering United Μαλακάσας, Νιγηριανή Κοινότητα της Ελλάδας, Κοινότητα Ακτής Ελεφαντοστού της Ελλάδας, Κοινότητα Σιέρα Λεόνε της Ελλάδας, ΑΟ Πράσινα Πουλιά Περιστερίου, Arts & Action Network FC, Femmes Battantes και Φωστήρες FC! 

Καλλιτεχνικές ομάδες και μουσικά/χορευτικά συγκροτήματα: Urban Lynx – The Syrian Greek Youth Forum – Juicy Cruise Music Creations – Ubuntu – Gem Ova – Mandela Gals – Hidden Goddess – Roots – Youmame – Gumboots trio – Fekerete and Maria – Αλβανική κοινότητα Ελλάδας – Γεωργιανή Κοινότητα Καύκασος – Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας, κ.α. 

Διαδραστικά εργαστήρια: HipHop4Hope, ECHO Mobile Library, Positive Voice, Yoga & Sports with Refugees, Anasa Cultural Centre, Free Movement Skateboarding, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Vana Ba Afrika, ΠΗΓΗ ΚοινΣΕΠ, κ.α. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 

Σάββατο 11/05/2024
          12.00 Νιγηριανή Κοινότητα Vs. Cheering United (Καμπ Μαλακάσας)
14.00 Καμερουνέζικη Κοινότητα Vs. Πράσινα Πουλιά Περιστέρι
          16.00 Arts & Action Network Vs. Apolonia ΑΟ (Αλβανική Κοινότητα)
18.00 Κοινότητα Σιέρα Λεόνε Vs. Ιβοριανή Κοινότητα 

Κυριακή 12/05/2024
          12.00 & 14.00 Ημιτελικοί Ανδρών
          16.00 Τελικός Γυναικών: Femmes Battantes Vs. Φωστήρες
          18.00 Τελικός Ανδρών

Σας περιμένουμε στον λόφο της Αλεπότρυπας, στην Κυψέλη, να γιορτάσουμε μαζί την παγκόσμια γλώσσα του αθλητισμού, της τέχνης και της κοινότητας. 

Το ΚΥΨΕΛΗ MUNDIAL πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων ΟΠΑΝΔΑ, του Ιδρύματος Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF), του Ιντιστου΄του Γκαίτε Goethe Institut Athen, της κολεκτίβας φωτογραφίας Moments Collective και της οργάνωσης UEFA RESPECT, και με την χορηγία των Ria Money Transfer, Air Cash, Ioli Water & Taza Mobile

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την διοργάνωση ΚΥΨΕΛΗ MUNDIAL:
[email protected]
+30 698418 5636
www.kypselimundial.com
Facebook: Kypseli Mundial
Instagram: @kypselimundial 

ή με το γραφείο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών:
[email protected], τηλ: +30 2108831620