Δωρεάν οφθαλμολογική κλινική στην Αθήνα! 14-20 Δεκεμβρίου 2023

Η ΜΚΟ Light Without Borders και το OneSight Essilor Luxottica Foundation, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την Βαϊράμογλου Α.Β.Ε.Ε και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, θα εγκαταστήσουν μια δωρεάν οφθαλμολογική κλινική στην Αθήνα για όσους έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος (πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες κ.λπ.) και ηλικίας.

Η κλινική θα περιλαμβάνει οφθαλμολογικό έλεγχο για τον προσδιορισμό της ανάγκης κάθε ασθενή: θα παρέχονται δωρεάν γυαλιά οράσεως σε όσους τα χρειάζονται με βάση την εξέταση.

Υπάρχει επίσης δυνατότητα για περαιτέρω εξειδικευμένες οφθαλμολογικές εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις.

Για να συμμετάσχετε θα πρέπει να συμπληρώσετε τη συνημμένη φόρμα https://shareyougo.com/U6WI8Cam και να την κοινοποιήσετε μέσω email στο [email protected].

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη συμπλήρωση της φόρμας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο +302162007800 ή στο great@unhcr.org: η ομάδα της Ύπατης Αρμοστείας μιλάει Αραβικά, Νταρί/Φαρσί, Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά, Σορανί, Ρώσικα, Ουκρανικά.

Γίνετε εθελοντές – Ενισχύστε τη δράση

Το Light Without Borders θα διαθέτει μια ομάδα εθελοντών διερμηνέων που θα μπορούν να μιλούν Φαρσί, Αραβικά Γαλλικά, Ουρντού και Ουκρανικά. Ωστόσο, θα ήταν πραγματικά σημαντικό να υπάρχουν περισσότεροι εθελοντές για να υποστηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να προσφέρει εθελοντική εργασία στο Light Without Borders κατά τη διάρκεια της δράσης, μπορεί να επικοινωνήσει στο [email protected].