Διαδικτυακή ημερίδα Youth Achieve: Success Together!

Θα θέλαμε με χαρά να σας ενημερώσουμε για το νέο εκπαιδευτικό εργαλείο, Υouth Achieve, για την επαγγελματική ετοιμότητα, που υλοποιείται από το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και το Junior Achievement Greece, με τη στήριξη της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης. Το εργαλείο περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό (τρία ενημερωτικά- εκπαιδευτικά βίντεο και ένα website, https://youthachieve.jagreece.org/ ) με σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εργασία,  την εκπαίδευση και τη σχετική κουλτούρα στην Ελλάδα. Το υλικό απευθύνεται σε νεαρούς/ες πρόσφυγες/ισσες ηλικίας 14 – 18 ετών, καθώς και σε επαγγελματίες πεδίου, που τους υποστηρίζουν.

Πρόκειται για ένα υλικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πληθυσμού αυτού και καλύπτει βασικά κομμάτια για την εκπαίδευση και την απασχολησιμότητα με εύληπτο και διασκεδαστικό τρόπο. Το υλικό μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί από τους επαγγελματίες πεδίου  για να  εκπαιδευτούν και οι ίδιοι σε θέματα απασχολησιμότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού, ώστε να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τους/τις νέους/ες στο ξεκίνημα της ζωής τους!

Η προβολή των βίντεο στις δομές σας, μπορεί να γίνει με τους κωδικούς που θα μοιραστούμε μαζί σας.

Θα χαρούμε να σας παρουσιάσουμε το Youth Achieve και να μοιραστούμε tips για την καλύτερη χρήση του, στο webinar «Youth Achieve: Success Together!” την Δευτέρα 26/6/2023, 10:00-11:00.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή εδώ μέχρι την Παρασκευή, 23/6/2023, 12:00.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες και θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά στην διαδικτυακή ημερίδα Youth Achieve: Success Together!

 

Εύα Τσιλιμίγκρα, [email protected]

Σοφία Μανσόλα, [email protected]