Αθλητική Δράση "Together in Sport - Together in Taekwondo"

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Together in Sport – Phase II” και των δράσεων του Refugee Week Greece, η ΜΕΤΑδραση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Ελληνική Ομοσπονδία Taekwondo και το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, διοργανώνουν τη μεγάλη αθλητική δράση “Together in Sport – Together in Taekwondo”.

Στη δράση θα συμμετάσχει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μέσω της έκθεσης έργων ζωγραφικής στο πλαίσιο του Πανελλαδικού Διαγωνισμού “Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα”. Με την παρουσία της θα μας τιμήσει η πρώτη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, κα Μόρφου Δροσίδου!

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου τα παιδιά και οι νέες/νέοι ενήλικες πρόσφυγες θα έχουν τη χαρά να γνωρίσουν το άθλημα του Taekwondo, παρακολουθώντας επιδείξεις αλλά και πραγματοποιώντας ασκήσεις μαζί με τους αθλητές.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
  • Ώρες διεξαγωγής: Η προσέλευση των συμμετεχόντων θα γίνει στις 18:00, ενώ η είσοδος θα κλείσει στις 18:45 (πέραν της συγκεκριμένης ώρας δε θα είναι εφικτή η είσοδος στο στάδιο και τη δράση). Η δράση θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα ολοκληρωθεί στις 21:30. Προτείνεται η προσέλευσή σας να πραγματοποιηθεί στις 18:00, προκειμένου να λάβετε τις διαπιστεύσεις για την είσοδο στο Στάδιο από τη Γραμματεία της δράσης.
  • Συμμετέχοντες: Παιδιά 7-17 ετών και Ενήλικες 18-21 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη δράση, είναι η δήλωση συμμετοχής.
  • Δήλωση συμμετοχής: Για τη συμμετοχή απαιτείται η συμπλήρωση και αποστολή του επισυναπτόμενου αρχείου excel, καθώς και η υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης. Οι δηλώσεις συμμετοχής και δηλώσεις συναίνεσης γίνονται αποδεκτές το αργότερο εως τη Δευτέρα 10.06.2024 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] .
  • Μετακίνηση: Στην περίπτωση ομαδικής συμμετοχής παιδιών/νέων από απομακρυσμένες περιοχές, υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης λεωφορείου από το πρόγραμμα, κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης.
  • Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τους:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Με την είσοδό τους στο Στάδιο (18:00-18:45), οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση ζωγραφικής του Πανελλαδικού Διαγωνισμού «Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα», από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Συμμετείχαν πάνω από 1.800 μαθητές και μαθήτριες  με σκίτσα, αφίσες και κόμικ, όπου πολλά από αυτά τα έργα θα εκτεθούν. Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας συμμετέχει στην εκδήλωση με αφιέρωμα στον Ολυμπιονίκη στο Taekwondo, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, με παρουσίαση του αργυρού του μεταλλίου και του αγωνιστικού του θώρακα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004.

Στη συνέχεια οι προπονητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Taekwondo, θα χωρίσουν τους συμμετέχοντες σε μικρότερες ομάδες και θα πλαισιώσουν τους 300 αθλητές στο, πάνω από 1000 τετραγωνικά μέτρα, γήπεδο “Taekwondo” που θα έχει στηθεί, από προστατευτικό δάπεδο τατάμι. Εκεί οι συμμετέχοντες αρχικά θα παρακολουθήσουν επιδείξεις και αγώνες, ενώ στη συνέχεια θα ενσωματωθούν στις ομάδες και θα γνωρίσουν το άθλημα, με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών (επειδή ο αγωνιστικός χώρος Taekwondo θα είναι στρωμένος με τατάμι, οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να βγάλουν τα παπούτσια τους στο συγκεκριμένο σημείο).

Τέλος, σε όλους θα απονεμηθεί το μετάλλιο του προγράμματος, μία συλλεκτική τσάντα με δώρα και ένα εισιτήριο δωρεάν επίσκεψης στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας. Κατά την είσοδο θα δίνεται μπουκάλι με νερό, ενώ κατά την έξοδο χυμός και σνακ.

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, 300 αθλητές Taekwondo, περιμένουν παιδιά και νέους (7-21 ετών) να τους γνωρίσουν το άθλημα και να συν-αθληθούν, σε μία γιορτή με μοναδικές εμπειρίες!