Από τη θεωρία στην πράξη: ο εθελοντισμός στο προσφυγικό

For English: www.accmr.gr/en/activities/action/9742-από-τη-θεωρία-στην-πράξη-ο-εθελοντισμός-στο-προσφυγικό.html

«Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο» (Μαχάτμα Γκάντι).

Καθημερινά στη χώρα μας, ανεξάρτητα με το τι κάνεις και πού βρίσκεσαι, θα έχεις ακούσει ή δει τον αγώνα γυναικών, αντρών, κοριτσιών και αγοριών, που έχοντας δραπετεύσει από τη σύγκρουση, τη βία και τον διωγμό, φθάνουν στις δικές μας ακτές.

Ως πολίτες αυτής της χώρας μπορεί να αισθανόμαστε ανήμποροι, εκνευρισμένοι, ακόμα και απαθείς.

Ό,τι και να νοιώθεις, εμείς επιθυμούμε να σε προσκαλέσουμε σ’ αυτήν μας τη συζήτηση.

Την 1η Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6.00 -7.00 μ.μ σε προσκαλούμε να ακούσεις διαδικτυακά ιστορίες ανθρώπων που ζουν και συνδιαλέγονται στην καθημερινότητά τους με την προσφυγική αντιμετώπιση και τις επιπτώσεις.

  1. Λυδία Πολίτη- Εθελόντρια παιδικής μέριμνας.
  2. Ελένη Ζώη – Δασκάλα της ελληνικής γλώσσας στο Pomegranate project.
  3. Μαριλένα Τσάδημα – Εθελόντρια στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα.

Άκουσε τις προσωπικές διαδρομές συμπολιτών σου. Από την απλή ενημέρωση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, έως την πράξη.

Άκουσε απλές, συνηθισμένες γυναίκες να διηγούνται απαράμιλλες και πολλές φορές καθοριστικές εμπειρίες από αυτά τους τα ταξίδια.

Άκουσε –αφιλτράριστα- τις αντιλήψεις, τα πιστεύω, τη συμπεριφορά και τις συμβουλές τους προς όσους Έλληνες/Ελληνίδες επιθυμούν να μετατρέψουν τις σκέψεις τους σε κάτι παραπάνω.

Όσους θέλουν να βοηθήσουν δημιουργικά, να οικοδομηθεί μία πιο δίκαιη και φιλική κοινωνία για όλους μας και να μάθουν πώς να κάνουν την αρχή.