Διαδικτυακή συνάντηση δικτύωσης του ΚΜΟΠ – Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας

Διαδικτυακή συνάντηση δικτύωσης (lobbying meeting) για επαγγελματίες, οργανισμούς και φορείς που διαχειρίζονται υποθέσεις προσφύγων και μεταναστών-ριών ή εν γένει υποθέσεις έμφυλης βίας διοργανώνει το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 5.00 – 6.15 μ.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος BASE – Migrant and Refugee child-friendly support Services in case of sexual and gender-based violence, στόχος του οποίου είναι να συμβάλει στη βελτίωση των υπηρεσιών υποστήριξης για τα θύματα της βίας μέσα από:

  1. Την ενδυνάμωση των γυναικών μεταναστριών και προσφύγων ώστε ως πολιτισμικές διαμεσολαβήτριες να διευκολύνουν την επικοινωνία με τις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική και έμφυλη βία (ΣΕΒ) καθώς και τις οικογένειές τους.
  2. Τη βελτίωση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών υποστήριξης προκειμένου να κατανοήσουν τους κοινωνικούς και πολιτισμικούς παράγοντες του προβλήματος και να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με τις μετανάστριες/ πρόσφυγες επιζήσασες ΣΕΒ.
  3. Την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την υψηλή ευαλωτότητα των  μεταναστριών/ προσφύγων στην ΣΕΒ και την προώθηση της έμφυλης ισότητας στις κοινότητες μεταναστών και προσφύγων.

Ειδικότερα, μέσα από τη συνάντηση επιδιώκεται η ενημέρωση για τις δράσεις που περιλαμβάνει το έργο αλλά και η ενθάρρυνση ενός εποικοδομητικού διαλόγου ως προς την υιοθέτηση συμφωνητικού συνεργασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ΣΕΒ κατά γυναικών προσφύγων και μεταναστριών.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom.

Όσοι/ες ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε μπορείτε να πραγματοποιήσετε εγγραφή στον σύνδεσμο https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZIvcuuoqTIvGNE4NCTnx2ersHjcpk5kJBWN.

Μετά την εγγραφή θα σας σταλεί ένα email επιβεβαίωσης καθώς και ο σύνδεσμος της συνάντησης.

Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διαχειρίστρια του έργου, Νατάσα Αλεξοπούλου και τη Συντονίστρια του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Alexandra Harkay στο τηλέφωνο: (+30) 210 3637547 ή στο e-mail: [email protected].