Την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021 υλοποιήσαμε μια σύντομη έρευνα για να αφουγκραστούμε και να κατανοήσουμε τις ανάγκες των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, καθώς και των συμβούλων ΣΕΠ, σε θέματα που σχετίζονται με την ένταξη της διάστασης της έμφυλης ισότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στόχος της έρευνας αυτής ήταν να προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια τα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν οι εκπαιδευτικοί και οι σύμβουλοι ΣΕΠ σε ό,τι αφορά την έμφυλη ισότητα και τα στερεότυπα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τις ψυχοκοινωνικές δεξιότητες και την ανάπτυξη των κοριτσιών μέσα στην τάξη και τα εργαλεία που θεωρούν οι ίδιοι ότι μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα το έργο τους για την εξάλειψη των έμφυλων προκαταλήψεων στο σχολείο.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας.

Το έργο “Σχολείο χωρίς στερεότυπα – Όλες δυνατές, όλοι ίσοι” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Women On Top και εταίρους την Sociality και την Openous.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr 

«Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν αποτελούν προσωπικές απόψεις του συντάκτη / της συντάκτριας και δεν απηχούν απαραίτητα τις απόψεις του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ ή του Διαχειριστή Επιχορήγησης του Προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα (Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με το SolidarityNow)».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ