Ολιστική υποστήριξη σε θέματα κοινωνικής ένταξης και ενδυνάμωσης για γυναίκες

Φορέας: Μέλισσα: Δίκτυο Μεταναστριών στην Ελλάδα
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Φερών 18, Αθήνα, Ελλάδα

6η Δημοτική Κοινότητα (Bόρειες κεντρικές συνοικίες – Πατήσια, Κυψέλη)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 20-02-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γυναίκες & Κορίτσια
  • Παιδιά
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 18:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΑΡΑΒΙΚΑ ΟΥΡΝΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ
Χρηματοδότηση
UNICEF

Περιγραφή

Η δράση μας επικεντρώνεται σε επτά κατηγορίες δραστηριοτήτων για την ενδυνάμωση της κοινότητας με στόχο την ένταξη:

1. Εκπαίδευση: Μαθήματα ελληνικής και αγγλικής γλώσσας σε διαφορετικά επίπεδα, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά

2. Ψυχοκοινωνική υποστήριξη: Ομαδικές συνεδρίες, ατομική συμβουλευτική, ψυχόδραμα, θεραπείες μέσω της τέχνης, αφηγηματική θεραπεία, μουσικοκινητική θεραπεία.

3. Πληροφορίες & παραπομπές: ενημερωτικές συναντήσεις και εκπαιδεύσεις σχετικά με τα νομικά δικαιώματα και συμβουλευτική, την αναπαραγωγική υγεία, τη βία με βάση το φύλο, τα κοινωνικά δικαιώματα, τα εργασιακά δικαιώματα και πολλά άλλα.

4. Υποστήριξη συνηγορίας: Εργαστήρια υποστήριξης, εργαστήρια χρήσης μέσων ενημέρωσης, κατάρτιση για συνεντεύξεις, χρήση δημόσιου λόγου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και εργαστήρια δημιουργικής γραφής και προσωπικής αφήγησης.

5. Τέχνη & δημιουργικότητα: Εικαστικές τέχνες, κινηματογράφος και ψηφιακή αφήγηση, φωτογραφία, ποίηση, μουσική, χειροτεχνία και εργαστήρια κοινοτικής τέχνης.

6. Εκπαίδευση και ανάπτυξη ικανοτήτων: Επαγγελματική και συνεταιριστική κατάρτιση, ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, εκπαίδευση πληροφορικής και κωδικοποίησης, εργαστήρια γραφής, μαγειρική, χειροτεχνία και ραπτική.

7. Ενδυνάμωση κοινότητας: Στόχος είναι να συγκεντρωθούν οι μετανάστριες και να ακουστούν οι φωνές τους. Όλες οι δραστηριότητες προγραμματίζονται και επιλέγονται για να ανοίξουν κανάλια επικοινωνίας και να προωθηθεί η ένταξη. Η ενδυνάμωσή τους δεν θα ενισχύσει μόνο τις δικές τους συνθήκες αλλά και θα βελτιώσει τις συνθήκες των παιδιών τους και των ευρύτερων εθνοτικών τους κοινοτήτων, και θα συμβάλει στη συνολική κοινωνική συνοχή.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες όλων των ηλικιών, καθώς και στα παιδιά τους. Όλες οι υπηρεσίες απευθύνονται αποκλειστικά στα μέλη της οργάνωσης. Οι εγγραφές μελών γίνονται καθημερινά από τις 9:00 έως τις 18:00. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.


Gallery

Δείτε Σχετικό Βίντεο