Ιανουάριος και Φεβρουάριος με νέες πρωτοβουλίες από το δίκτυο του ACCMR

 

Μάθετε για τις νέες καταχωρίσεις στο www.accmr.gr και μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε την πλατφόρμα για υπηρεσίες, δράσεις και open calls από φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας και ένταξης ευάλωτων ομάδων και προσφυγικού/μεταναστευτικού πληθυσμού.

 

Η ακόλουθη λίστα θα ενημερώνεται τακτικά με νέες καταχωρίσεις κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020.

 

ΝΕΑ

 

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, η ομάδα του Curing the Limbo διοργανώνει παρουσίαση του προγράμματος co-Athens, καθώς και του τρόπου συμμετοχής σε αυτό. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17.00, στο Εργαστήριο Δημιουργικής Ώσμωσης Ε.Δ.Ω. (Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός). Περισσότερα για το Co-Athens εδώ.

 

 

divider2

 

ΝΕΑ ΜΕΛΗ

 

Καλωσορίζουμε στο ACCMR.gr:

 

Το Skywalker.gr, δραστηριοποιείται στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, από το 1999. Το Skywalker.gr, στο πλαίσιο των δράσεών του «Επί το Έργον», διοργανώνει για πρώτη φορά το #JobDay Προσφύγων. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη), με ελεύθερη είσοδο, στις 20 Ιανουαρίου 2020 από τις 10:00 έως τις 18:00.

 

 

H AMKE Exile Room ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προβολή και την προώθηση του ντοκιμαντέρ, προσφέροντας έμπνευση και εκπαίδευση σε επίδοξους και επαγγελματίες κινηματογραφιστές, αλλά και σε απλούς σινεφίλ. Παράλληλα, έχει επεκτείνει τη δράση της σε όλόκληρη την Ελλάδα, με κοινωνικά προγράμματα σε σχολεία, φυλακές, συλλόγους και βιβλιοθήκες.

 

 

H Θεατρική Εταιρεία ΕΝΤΡΟΠΙΑ, Iδρύθηκε το 1996 και έχει παρουσιάσει, φιλοξενήσει και συνεργαστεί σε διάφορες θεατρικές παραγωγές και πολιτιστικά δρώμενα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2003 διοργανώνει το ετήσιο διεθνές «Φεστιβάλ Εναλλακτικής Σκηνής (FES)» με αναγνωρισμένους και νεότερους καλλιτέχνες & ομάδες απ’ όλο το φάσμα της τέχνης, με έμφαση στα PerformingArts, την εκπαίδευση του σύγχρονου περφόρμερ και τις συνεργασίες και το διάλογο με ευρύτερους κοινωνικούς φορείς.

 

 

Η SocialInnov είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που εστιάζει στην εξάλειψη του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων και του μεγάλου ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα.

 

 

Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. ιδρύθηκε το 1988 και δραστηριοποιείται αδιάκοπα με σκοπό την προσφορά παροχής ψυχιατρικής φροντίδας στην Κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

 

 

 

 

Η Επανεκίννησις  έχει ως κύριο στόχο να συγκεντρώσει παλιούς φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη συνέχεια με την βοήθεια εθελοντών να τους επιδιορθώσει, και να τους προμηθεύσει σε μαθητές δημοτικών και γυμνασίων σε ολόκληρη τη χώρα.

 

 

 

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

Ο φορέας SYRIAN AMERICAN MEDICAL SOCIETY ξεκίνά να παρέχει υπηρεσίες υγείας και ειδικότερα οδοντιατρικής, οπτομετρίας, γυναικολογίας και γενική ιατρικής, από την 1.1.2020 στην Κλινική που διατηρεί η NGO Seeds of Humanity στην Αθήνα.

 

 

H Οργάνωση Γη ξεκινά αθλητικές δραστηριότητες για γυναίκες μέσω του προγράμματος “Hope sports for women – Sports have no gender!”

 

 

Ο φορέας Zaatar ξεκινάει να προσφέρει Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.

 

 

Επίσης ο φορέας Zaatar ξεκινάει την Υπηρεσία Νομικής Υποστήριξης Αιτούντων Άσυλο.

 

 

O φορέας International Olympic Truce Centre συνεχίζει με επιτυχία τη λειτουργία της Hestia FC- Ποδοσφαιρική ομάδα για γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες.

 

 

Ο φορέας Equal Society μας ενημερώνει για τη λειτουργία της δομής Ανθρώπων Γεύματα.

 

 

O φορέας Sky School ξεκινά κύκλο μαθημάτων με τίτλο ‘Ethical Leadership’ & ‘Living Peace’.

 

 

Το ANKAA Project ξεκινά το πρόγραμμα “Επαγγελματική εκπαίδευση και εργασιακή υποστήριξη”. Το ANKAA παρέχει τα παρακάτω 7 εκπαιδευτικά προγράμματα: Εκμάθηση ξένων γλωσσών, IT&Media, Κομμωτική, Ραπτική, Γαστρονομία, Διάφορα Εργαστήρια (Ηλεκτρισμού, μεταλλουργίας, ξυλουργικής, τυπογραφίας, κόσμημα, επισκευής ποδηλάτων, σαπωνοποιίας), συμβουλευτική σταδιοδρομίας και επ. προσανατολισμού.

 

 

Η Κάριτας Ελλάς υποστηρίζει το ελληνικό σκέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος NADINE.

 

 

Η Zaatar NGO επεκτείνει το Project Layali. Μαζί με τα ήδη γνωστά Layali Shop και Layali Salon, ξεκινά εντός Νοεμβρίου η λειτουργία του ταχυφαγείου Tastes of Damascus.

 

 

Η ποδοσφαιρική ομάδα “ΘΑΥΜΑΪΚΟΣ” του Be the Miracle προσφέρει την δυνατότητα σε παιδιά να αθληθούν αλλά και να συμμετάσχουν σε αγώνες, τουρνουά και πρωταθλήματα.

 

 

O φορέας  Athens Makerspace οργανώνει το ReMakers Project 2.

 

 

H ΕΠΑΠΣΥ ξεκίνησε την υπηρεσία Community Psychosocial Workforce Athens (CPWs)

 

 

 

 

H Socialinnov υλοποιεί το START Project | Δωρεάν μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων, στην οικία της Λέλας Καραγιάννη στα Πατήσια.

 

 

 

 

 

Ο Φορέας ΕΛΙΞ ξεκίνησε το Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας Get Ready for your Future.

 

 

 

 

Ο Φορέας GIVMED συνεχίζει την λειτουργία της εφαρμογής MEDforU καθώς και της επικουρικής τηλεφωνικής υποστήριξης.

 

 

 

ΔΡΑΣΕΙΣ 

 

O Φορέας Steps συνεχίζει την δράση Steps One Stop στη στέγη του συνΑθηνά.

 

 

Ο φορέας Social Dynamo οργανώνει σεμινάριο με θέμα “Αναγνώριση, Αποφυγή και Διαχείριση του Εργασιακού Εκφοβισμού στον χώρο εργασίας” στις 15 Ιανουαρίου 2020 στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

 

 

 

To Δικτύο για τα Δικαιώματα του Παιδιού γιορτάζει τα 15 χρόνια του με την ομαδική έκθεση «Το Παιδί και ο Κόσμος του» στις 16 Ιανουαρίου 2020, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η έκθεση διαρκεί από τις 16 έως τις 26 Ιανουαρίου. 

 

 

H Κάριτας Ελλάς ξεκινάει τα Job Clubs Ιανουαρίου στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας στην Κυψέλη, κάθε Παρασκευή, στις 12:00, στις 17 – 24 – 31 Ιανουαρίου 2020.

 

 

O φορέας Social Dynamo συνεχίζει τις συνεδρίες συμβουλευτικής σε νομικά ζητήματα, με την επόμενη συνεδρία να λαμβάνει χώρα στις 21 Ιανουαρίου 2020 στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

 

 

H Κάριτας Ελλάς σας προσκαλεί στις 21 Ιανουαρίου στο σεμινάριο με θέμα «Κοινωνικά Επιδόματα: κριτήρια και τρόποι διεκδίκησης» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη.

 

 

H Κάριτας Ελλάς διοργανώνει ένα εξαιρετικά επίκαιρο σεμινάριο με τίτλο: «Νόμος 4636/2019 – Αναγνώριση Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας – Πρόσφυγες: Τι αλλάζει», στις 21 Ιανουαρίου 2020, στην Ρενέ Πυώ 2 στον Νέο Κόσμο.

 

 

Σας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια; Ελάτε στην Κάριτας Ελλάς στις 22 Ιανουαρίου 2020, για να παίξετε με καλή παρέα.

 

 

Ο φορέας Social Dynamo οργανώνει σεμινάριο με θέμα “Οργανώσεις χωρίς Burn Out; Κι όμως γίνεται!” στις 28 Ιανουαρίου 2020, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

 

 

Η Κάριτας Ελλάς συνεχίζει τα εργαστήρια αναζήτησης εργασίας “Job Clubs” και για το μήνα Φεβρουάριο στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας στην Κυψέλη κάθε Παρασκευή 7,14, 21, 28 Φεβρουαρίου στις 12:00

 

 

Από τις 7 Φεβρουαρίου έως και τις 27 Μαρτίου και κάθε εβδομάδα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αφιερώνει μια Ημέρα στις Γυναίκες.

 

 

Ο Φορέας Exile Room ξεκινά 7 σεμινάρια με έναρξη τις 8 Φεβρουαρίου 2020 και ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021 και τίτλο Planet G(reece.

 

Εργαστήριο #1: Κάμερα & Ντοκιμαντέρ: 8.2.2020
Εργαστήριο #2: Φωτορεπορτάζ & Ντοκιμαντέρ: 4.4.2020
Εργαστήριο #3: Ακτιβισμός & Ντοκιμαντέρ: 6.6.2020
Εργαστήριο #4: Ήχος & Ντοκιμαντέρ: 5.9.2020
Εργαστήριο #5: Δημοσιογραφία & Ντοκιμαντέρ: 7.11.2020
Εργαστήριο #6: Animation & Ντοκιμαντέρ: 9.1.2021
Εργαστήριο #7: Αφίσα & Ντοκιμαντέρ: 6.3.2021

 

 

Η Κάριτας Ελλάς οργανώνει Σεμινάριο με τίτλο: «Νόμος 4636/2019 – Αναγνώριση Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας – Πρόσφυγες: Τι αλλάζει», στις 11 Φεβρουαρίου 2020.

 

Ο φορέας Inter Alia οργανώνει το κινηματογραφικό φεστιβαλ Positively Different Short Film Festival στις 13-15 Φεβρουαρίου 2020, στον κινηματογράφο Τριανόν.

 

 

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ_H Kάριτας Ελλάς σας προσκαλεί στην συναυλία της χορωδίας «CHORUS NOVA» με την ομάδα μουσικής νέων προσφύγων του Κοινωνικού Κέντρου του Νέου Κόσμου την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 19.00. 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – Η Κάριτας Ελλάς διοργανώνει στις 18 Φεβρουαρίου 2020 σεμινάριο για την Ελληνική Ιθαγένεια στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας στην Κυψέλη.

 

 

Στο πλαίσιο του Efivos Project, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με στόχο την ενθάρρυνση και την προώθηση αξιών χωρίς αποκλεισμούς μεταξύ των νέων ανθρώπων – το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού ζητάει 8 επαγγελματίες που εργάζονται με νέους/ες, ή/και που εργάζονται με τα ψηφιακά μέσα για να παρεβρεθούν σε focus group τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ώρα 5:00, στην Αλκαμένους 11 B, Αθήνα 104 39.

 

 

H Kάριτας Ελλάς διοργανώνει στις 25 Φεβρουαρίου 2020 το σεμινάριο “Κοινωνική Επιχείρηση: Νέα Μορφή Εργασίας” στο Κοινωνικό Κέντρο στο Νέο Κόσμο.

 

 

 

Ο φορέας Social Dynamo οργανώνει στο Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας στις 25 Φεβρουαρίου 2020 σεμινάριο με θέμα: Χορηγικά προγράμματα & Βιωσιμότητα Κοινωνικών Επιχειρήσεων.

 

 

Ο φορέας Social Dynamo οργανώνει στο Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας στις 26 Φεβρουαρίου 2020 σεμινάριο με θέμα: Εισαγωγή στις Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις.

 

 

H Κάριτας Ελλάς διοργανώνει σεμινάριο για τις δεξιότητες επαγγελματικής συνέντευξης, στις 3 Μαρτίου 2020 στο Κοινωνικό Κέντρο στο Νέο Κόσμο.

 

 

Ο Φορέας CONNECT YOUR CITY @ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ διοργανώνει το έργο ΒΕ ΙΝ EUROPE PILOTING, στη Λεωφ. Κηφισίας 108 στο Μαρούσι και στις ακόλουθες ημερομηνίες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλες τις δράσεις εδώ.

 

 

OPEN CALLS

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2020, στον νέο κύκλο μαθημάτων του Co{de} + Create του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ.

 

 

O φορέας International Rescue Committee Hellas (IRC) ξεκίνησε τις εγγραφές στο Business Courses in Athens – Craft Your Business program, με καταληκτική ημερομηνία τη 17η Ιανουαρίου 2020.

 

 

Η ActionAid σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 20 Ιανουαρίου στο σεμινάριο Capacity building workshop on narrative strategies – Σχεδιάζοντας αποτελεσματικές εκστρατείες για τη μετανάστευση και τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, το οποίο θα λάβει χώρα στις 27 Ιανουαρίου.

 

 

Θέλεις να υλοποιήσεις δράσεις που θα φέρουν θετικές αλλαγές στη γειτονιά σου σε συνεργασία με πρόσφυγες που κατοικούν στην Αθήνα;  Το πρόγραμμα Curing the Limbo σε καλεί να λάβεις μέρος στο co-Athens, δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2020.

 

 

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για μαθητευόμενους προπονητές μπάσκετ στην AntetokounBros Academy, η οποία διαρκεί μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου 2020.

 

 

Το γραφείο απασχόλησης του ΕΣΠ στηρίζει τους πρόσφυγες και το νέο έτος καλεί νέους εξυπηρετούμενους και εταιρίες να έρθουν σε επαφή με την ομάδα του.

 

 

Η Κάριτας Ελλάς προσκαλεί πρόσφυγες και μετανάστες να λάβουν μέρος στην πιλοτική δοκιμή της πλατφόρμας του πιλοτικού προγράμματος NADINE.

 

 

Η Odyssea ξεκίνησε τις εγγραφές για σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης για το 2020 στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
– CNC Machine Operator
– Social Media & Digital Marketing
– Line Cooking (Βοηθός Κουζίνας)
– Woodworking (Ξυλουργική)
– Sales & Presentation Training (Πωλήσεις)
– Metal Working
– Computer & Laptop service and repair (Σέρβις επιτραπ. υπολογιστών και λάπτοπ)
– Receptionist & Hotel Booking (Ρεσεψιόν και υπεύθυνος κρατήσεων)
– Introduction to Project Management
– Analytical Thinking (Κριτική σκέψη)
– Communication Interview & CV Preparation (Επικοινωνία, δημιουργία βιογραφικού)
– Basic Computer Skills (Βασικές γνώσεις υπολογιστών)
– Working in Greece: Introduction to Labor Rights and Employability

 

 

Η Θεατρική Εταιρεία ΕΝΤΡΟΠΙΑ ξεκίνησε εγγραφές μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου 2020 στα Participatory Theatre Workshops.

 

O φορέας International Rescue Committee Hellas (IRC) δέχεται αιτήσεις συμμετοχής για τον 3ο κύκλο του Business Courses in Athens – Craft Your Business, μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου 2020.

 

Ο Φορέας ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ ζητάει:

 

 

 

 

 

 

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ξεκίνησε τις εγγραφές για τα μαθημάτα ελληνικής γλώσσας με εστίαση στην αναζήτηση εργασίας στο διαπολιτισμικό κέντρο ΠΥΞΙΔΑ μέχρι και τις 3 Μαρτίου 2020.

 

 

Ο φορέας Sky School Athens αναζητά εθελοντές Facilitators μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2020

 

 

O φορέας Safe Place Greece, αναζητά εθελοντές μέχρι και τις 5 Μαίου 2020 για να ενισχύσουν το Moms2Moms Project στο Λαύριο.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Open Calls εδώ.

 

 

 

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

Χρήσιμα εργαλεία στην ιστοσελίδα του προγράμματος SURVIVOR: Ενίσχυση των Υπηρεσιών για Μετανάστριες και Πρόσφυγες Επιζήσασες Έμφυλης Βίας. Διαθέσιμα σε ελληνικά & αγγλικά: https://www.gbvsurvivor.gr/